Hírzóna

Menekült volna a bolgár embercsempész, de elkapták a röszkei zsaruk

Menekült volna a bolgár embercsempész, de elkapták a röszkei zsaruk

2018. június 1., péntek
Menekült volna a bolgár embercsempész, de elkapták a röszkei zsaruk

A Makói Járási Ügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta annak a bolgár férfinak, aki kedden hat iraki és szír személynek nyújtott segítséget ahhoz, hogy Románia területéről Magyarországra belépjenek.

A gyanú szerint a bolgár állampolgár elkövető május 29-én, hajnal két óra körül, a csanádpalotai határátkelőnél, Románia felől érkezve, megállt a gépkocsijával. A gyanúsított az autó fényszórójával villogó jelzéseket adott le. A jelzésrenégy felnőtt és két gyereka kocsihoz ment, a csomagjaikat a kocsiba tették. A határátkelőnél dolgozó útlevélkezelő észlelte a gyanúsított autóját, és ellenőrizni akarta azt.

A kocsiba addigra egy gyerek és három felnőtt ülte be, míg egy felnőtt és egy gyermek a kocsi mellett várakozott. A gyanúsított, amikor észlelte a határőrt, nagy sebességgel elhagyta a helyszínt, a felvett négy személlyel Magyarország felé távozott, a másik két személy pedig gyalogosan menekült el.

A rendőrség a gyanúsítottat és a gyalogos felnőttet, gyermeket egy Röszke közeli pihenőhelyen, míg a gyanúsított által a határátkelőn átvitt három felnőttet és egy gyermeket Maroslele közelében még aznap elfogta. A magukat szír és iraki állampolgárnak valló személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. A gyanú szerint a gyanúsított őket korábban Romániában vette fel és szállította pénz ellenében a csanádpalotai határátkelőig, majd Németországba kívánta juttatni őket. A Makói Járási Ügyészség a vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén ismeretlen társaikkal összebeszélhetne, a bizonyítási eljárást megnehezíthetné. A Szegedi Járásbíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.