Közélet

Káosz a közlekedésben a belvárosban - ne rutinból vezessünk!

Káosz a közlekedésben a belvárosban - ne rutinból vezessünk!

2018. június 19., kedd
Káosz a közlekedésben a belvárosban - ne rutinból vezessünk!

Nem csak a Tisza Lajos körút egyik legforgalmasabb szakaszát zárták le, ma délelőtt a Szentháromság utcában számíthatunk fanyesés miatti torlódásra.

Megkezdődött a Tisza Lajos körút felújítása a Boldogasszony sugárút és a Dugonics téri körforgalom közti szakaszon tegnap reggel. A "faltól falig tartó" munkálatok a nyár végéig tartanak a tervek szerint. Sokan vezetnek rutinból ezen a szakaszon, holott egyértelmű a mindkét irányból behajtani tilos tábla, a kivétel pedig csak az építési forgalomra, az ott lakókra, a tömegközlekedésre és az áruszállításra vonatkozik. A legtöbb autós ezzel szemben fizikai akadály hiányában gondolkodás nélkül hajtanak be a szakaszra. Habár ezen a szakaszon a táblák egyértelműen lettek kihelyezve, a Zászló utcában sokan pórul járhatnak.

Táblával jelzik, hogy zsákutcává alakult az útszakasz, azonban ha valaki a Honvéd tér melletti panzió mélygarázsába áll le, onnan kijönni aligha tud szabályosan. Egészen idáig csak jobbra lehetett kihajtani a parkolóból, hiszen az utca egyirányú, ezt jelzi is a képünk bal oldalán látható behajtani tilos tábla, azonban most a jobbra kanyarodást is tiltják a munkálatok miatt. Ne csak az előbb említett szakaszon legyünk óvatosak, hiszen például a Szentháromság utcában egy rövid szakaszon félpályás az útzár - az út menti fákat nyesik a szakemberek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.