Politika

Joób Márton csak a Szegedi Csípősnek magyarázkodott

Joób Márton csak a Szegedi Csípősnek magyarázkodott

2018. június 4., hétfő
Joób Márton csak a Szegedi Csípősnek magyarázkodott
Korábban megjelent cikkünkben, amiben arról írtunk, hogy Joób Márton cenzúrázni akarta a melegeket, szerettük volna megkeresni az MSZP-s politikust is, de választ azóta sem kaptunk tőle. Az ügyre eredetileg figyelmet felhívó Szegedi Csípősnek reagált csupán.

A várásházán rendezett esélyegyenlőségi programot megelőző fórumra a Szegedi Csípős újságírója is ellátogatott, ám a rendezvény után Joób Márton azzal közelítette meg őt az újságíró szerint, hogy a melegek ne szerepeljenek cikkben. Erről mi is beszámoltunk, megszólaltatva az érintett újságírót, de az MSZP-s képviselőt sajnos nem sikerült utolérnünk. Ellenben az ügyre figyelmet felhívó Tarnay Kristófnak Joób Márton a cikkük kapcsán kifejtette, hogy meglátása szerint egy félreértésről lehetett szó csupán. Válasza alapján a képviselő hisz a szabad sajtóban, és az alapvető emberi jogokban, illetve az újságírót sem szerette volna semmiről lebeszélni, csak arra hívta fel a figyelmét, hogy a témákat figyelembe véve arányosan tájékoztassa olvasóit az elhangzottakról.

Az „Elvont figyelem” című Szegedi Csípős online médiában megjelenő véleménycikk kapcsán a következőket szeretném közölni: Szeretném leszögezni, hogy hiszek az olyan egyetemes emberi alapjogokban, mint a gondolatszabadság, szólásszabadság, és természetesen a sajtószabadságban is. Ebből fakadóan nem volt szándékomban semmilyen téma megjelenéséről lebeszélni a helyszínen megjelenő újságírót. A kérésem arra irányult, hogy a megjelenő cikkben az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvényben nevesített 5 célcsoportról és a város által kidolgozott intézkedési tervekről a két új megjelenítendő célcsoport (kábítószerfüggők és LMBT csoport) esetleges túlhangsúlyozása ne vonja el a figyelmet. Magyarul kiegyensúlyozott tájékoztatást kértem a fenti esemény tudósításával kapcsolatban a rendezvény után. Ha mindezek ellenére félreérthetően fogalmaztam, ezúton is elnézést kérek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.