Sport

Hátrányos helyzetű iskoláknak adományozott a Tisza SE

Hátrányos helyzetű iskoláknak adományozott a Tisza SE

2018. június 21., csütörtök
Hátrányos helyzetű iskoláknak adományozott a Tisza SE

Több mint negyven tanárnak tartott alapfokú képzést a szegedi Tisza SE a tollaslabdázásról, akik így magabiztos tudással oktathatják a sportágat az intézményeikben. Emellett egy EU-s pályázatnak köszönhetően tizenöt hátrányos helyzetű iskolát segített az egyesület felszerelésekkel, valamint beindította awww.badmintonplus.euszakportált a sportág kedvelői részére.

Sikeresen zárta le több mint másfél éven keresztül zajló projektjét a szegedi Tisza SE: az egyesület egy szlovén és egy horvát klubbal közösen, az Európai Unió támogatásával, egy Erasmus+ pályázat segítségével népszerűsítette a tollaslabdát – erről Németh István projektvezető beszélt a szegedi klub vezetésével végigvitt program záróeseményén.

A projekt szakmai irányítója az indonéz mesteredző, Didi Purwanto volt, főszervezőként pedig Pápai Miklós dolgozott. Munkájuknak köszönhetően kimagasló arányban sikerült önkénteseket bevonni a programba,

így negyvennél is több tanár kapott olyan alapfokú képzést, amely segítségével iskolájukban minőségi módon oktathatnak tollaslabdát a jövőben. Emellett tizenöt hátrányos helyzetű iskolát látott el sportági eszközökkel az egyesület, így a segítségükkel olyan helyekre is jutott felszerelés, ahol korábban nem volt tollaslabda.

 

Elindították az ingyenesen használható, háromnyelvűwww.badmintonplus.eutollaslabdaportált is, amelyet hamar használni kezdtek a sportágban játszó és dolgozó edzők, testnevelők, játékosok. Az oldalon megtalálható kvízek kitöltésével bárki elsajátíthatja a tollaslabda legfontosabb elemeit, emellett pedig pont- és jutalomrendszer ösztönzi a portálhasználatot, ahol a sportággal kapcsolatos videók és olvasnivalók tömege található.

A portál különlegessége, hogy mindenki számára nyitott, folyamatosan fejlesztik, bárki csatlakozhat. Németh István elmondta, az ötlet már most annyira bevált, hogy más sportágak vezetői is érdeklődtek a honlap felhasználása felől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.