//

Egyre több az illegális szemétkupac Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiába a szemléletformáló kampányok, a szelektív gyűjtőszigetek, egyre több az illegálisan lerakott hulladék. Egyesek képesek más városrészbe elfuvarozni és ott lepakolni saját szemetüket, de a nemtörődömség is jellemző – írta a Délmagyar.

A lap egyik olvasója a Belvárosi híd lábánál fotózott le nemrég egy jókora szeméthalmot. Csaba azt írta, nagyon szemetes az a környék, sokan nyilvános vécének használják a híd környékét.

Azt is javasolta, hogy a Torontál téri parkolóba helyezzenek el térfigyelő kamerákat, hogy kiszűrjék a szemetelőket, illetve a dolgukat ott végzőket.

– Tapasztalataink szerint sajnos a kamera kihelyezése sem gátolja meg az illegális hulladéklerakást. Több szelektív gyűjtőszigetet bekameráztunk, de ezeken a helyeken gyakran a megfigyelt területtől pár méterre, a kamerák látókörén kívül szabadultak meg a szeméttől – mondta a portál kérdésére Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. igazgatója.

Hozzátette, hiába vannak a szemléletformáló kampányok, egyre többen hagyják feleslegessé vált berendezési tárgyaikat és a szemetet Szeged kül- és belterületén, az utak mellett, a leálló-, pihenőhelyeken, az erdőszéleken, a parkosított zöldterületeken vagy éppen a közterületi csikkes edényeknél.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Mindenhol van már áram Csongrádban

Következő sztori

A politikai iszlámról tartott előadást Incze Nikoletta a SzegedMa Klubban