Közélet

Egyre több az illegális szemétkupac Szegeden

Egyre több az illegális szemétkupac Szegeden

2018. június 14., csütörtök
Egyre több az illegális szemétkupac Szegeden

Hiába a szemléletformáló kampányok, a szelektív gyűjtőszigetek, egyre több az illegálisan lerakott hulladék. Egyesek képesek más városrészbe elfuvarozni és ott lepakolni saját szemetüket, de a nemtörődömség is jellemző - írta a Délmagyar.

A lap egyik olvasója a Belvárosi híd lábánál fotózott le nemrég egy jókora szeméthalmot. Csaba azt írta, nagyon szemetes az a környék, sokan nyilvános vécének használják a híd környékét. Azt is javasolta, hogy a Torontál téri parkolóba helyezzenek el térfigyelő kamerákat, hogy kiszűrjék a szemetelőket, illetve a dolgukat ott végzőket. – Tapasztalataink szerint sajnos a kamera kihelyezése sem gátolja meg az illegális hulladéklerakást. Több szelektív gyűjtőszigetet bekameráztunk, de ezeken a helyeken gyakran a megfigyelt területtől pár méterre, a kamerák látókörén kívül szabadultak meg a szeméttől – mondta a portál kérdésére Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. igazgatója. Hozzátette, hiába vannak a szemléletformáló kampányok, egyre többen hagyják feleslegessé vált berendezési tárgyaikat és a szemetet Szeged kül- és belterületén, az utak mellett, a leálló-, pihenőhelyeken, az erdőszéleken, a parkosított zöldterületeken vagy éppen a közterületi csikkes edényeknél. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.