Írjon nekünk

Közélet

Egymásra mutogat az önkormányzat és a cirkusz a helyszínválasztás miatt

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Ürülékszag terjeng a József Attila sugárútra kitelepült Magyar Nemzeti Cirkusz környékén, azonban ez nem okoz gondot az ott lakóknak. Van, aki kifejezetten örül, hogy a házuk közelében állatok vannak, hiszen így már az ablakból nézheti őket a kisfia.

– Engem a szag nem érdekel, mert egyébként Baktóban lakom, de amúgy is, vidéki ember mit panaszkodjon? Azt inkább kifogásolom, hogy a temető helyére telepedtek le. Úgy volt, hogy emlékhely lesz ott – jelentette ki Baranyi Zsuzsa kutyasétáltatás közben.

A környéken többeknek problémát okoz, hogy az egzotikus állatok ürülékének bűze terjeng. – Különösen a nyári melegben bosszantó, amikor esténként szellőztetnénk a panelt, hogy árad be a szag – panaszkodott Váradi Andrea. A többségnek azonban mégsem okoz kellemetlenséget a büdös.

– Semmi baj nincs ezzel, minden gond nélkül tudok szellőztetni, mert a ház mindkét oldalán van ablak fent a lakásban – magyarázta Nagy Dávid.

Veres József futárként dolgozik, keveset van otthon. – A szomszédokra többet tudnék panaszkodni. Vidéken egyébként is előfordul, hogy van ilyen szag. Szerintem annyira nem problémás – érvelt viccelődve.

– Nem zavaró akkor sem, amikor szellőztetünk. Sőt, örülünk annak, hogy itt van a cirkusz a közelben, mert a kisfiam tudja az elefántokat és a tevéket nézni az ablakból – magyarázta. Szerinte ideálisabb ez a terület, mert a Rókusi Tesconál az aszfalt nem szívta magába az állatok vizeletét és ürülékét.

Az önkormányzat szerint ez utóbbi területet már nem használhatja egy cirkusz sem, ahogy a Csongrádi sugárút-Gáz utca kereszteződésénél lévőt szintén nem vehetik igénybe, mert folyamatos lakossági panaszok érkeztek. A Szegedi Városkép és Piac Kft. a személyes bejárás során több közterületet is bemutatott a cirkusz vezetőségének, de egyiket sem találta megfelelőnek a cirkusz kitelepüléséhez. A tápéi Búcsú teret túlságosan külső területnek tartotta, az Etelka sorit kicsinek vélte. A József Attila sugárút és a Makkosházi körút kereszteződésében lévő területet nem csak kicsinek találta, de a felsővezetékek közelségét sem tartotta megfelelőnek. A Kálvária teret a hely tagoltsága, valamint a házak közelsége miatt nem választották.

Mint korábban megírtuk, a Partfürdőt is ajánlotta az önkormányzat, de itt a kamionokkal való behajtást találták aggályosnak. „Az időpontok átbeszélése során szó esett a Deja Vu Fesztiválról, de azt mondta, hogy az előadások időpontjai még változtathatóak. A cirkusz ezután tárgyalt a József Attila sugárúti terület magántulajdonosával, és választotta a magánterületet” – áll az önkormányzattól kapott válaszban.

Sokan felháborítónak tartják, hogy az egykori Gyevi temető területére települt ki a cirkusz. A Szegeden láttalak Facebook-csoportban meg is osztottak egy fotót egy kamion mellett álló fejfáról, de ezt valószínűleg a botrány hatására helyezte el ott valaki.

(Fotók: Veréb Simon)

Kommentek

Közélet

Szegeden is éttermek zárnak be, mert nincs minőségi szakember a piacon

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vajon lassan hiányszakmának minősül a szakács is a napfény városában? Az elmúlt hetekben több étterem is bezárt Szegeden és környékén, mi pedig utánajártunk, mi okozhatja, vagy okozhatta a problémát. Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Ez a medve nem az a medve- már hárman vannak legalább- VIDEÓ

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vasárnap hajnalban egy medve sétált Miskolcon. A szakemberek azt kérik, ha valaki medvét lát a Sajó mentén, értesítse a természetvédelmi őröket – írta a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság közleményében. Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Jó reggelt Szeged: újra úton a medve!

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Hogy fér meg egy napba egy medve, a Viszkis és négy meccs? Mutatjuk! Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál