Hírzóna

Bolgár embercsempész ellen emeltek vádat Makón

Bolgár embercsempész ellen emeltek vádat Makón

2018. június 26., kedd
Bolgár embercsempész ellen emeltek vádat Makón

Embercsempészés miatt vádat emelt a Makói Járási Ügyészség egy bolgár férfi ellen, aki május végén elmenekült az őt a csanádpalotai határátkelőnél tetten érő rendőr elől - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, az előzetes letartóztatásban lévő férfit vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják. A vádirat szerint a bolgár férfi május 29-én hajnali két óra körül a csanádpalotai határátkelőnél, Románia felől érkezve megállt a gépkocsijával, majd az autó fényszórójával villogó jelzéseket adott le. Erre négy felnőtt és két gyerek - négy iraki és két szír állampolgár - a kocsihoz ment, a csomagjaikat az autóba tették. A határátkelőnél dolgozó útlevélkezelő azonban észrevette a történteket, odament a vádlotthoz, közben egy gyerek és három felnőtt beszállt a kocsiba, majd a sofőr is beült, és nagy sebességgel elhajtott, a másik két határsértő gyalogosan menekült el. A rendőrök az embercsempészt és a migránsokat még aznap elfogták. A migránsokat törökországi embercsempészek szállították Romániáig, ahonnan a vádlott vitte őket a csanádpalotai határátkelőig, majd onnan Németországba akarta szállítani őket, fejenként 500 dollárért - tudatta az ügyész.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.