Kultúra

Bódító levendulaillatban szórakozhatunk a Füvészkertben

Bódító levendulaillatban szórakozhatunk a Füvészkertben

2018. június 30., szombat
Bódító levendulaillatban szórakozhatunk a Füvészkertben

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje és Kulturális Irodája által szervezett V. Szegedi Levendulanapok egyszerre kulturális program és kézműves piac. A helyszín és a programok miatt mégis valamivel több mindkettőnél.

Németh Anikó, a Füvészkert igazgatója, elárulta, hogy idén is nagyjából 30 árust találni a piacon, aminél több már nem is nagyon férne be a területre. Találni köztük tönkölybúzát áruló asszonyt, cukorkást, kürtőskalács árust, és természetesen levendulacsokrokat és a növényből különféle kézműves szappanokat és egyéb egészségügyi termékeket készítő embereket is.

Fotó: Kovács Ferenc

Picit olyan az egész, mint egy kis Hídivásár, persze híd nélkül. Az árusok között található olvasósarokban egy fa árnyékában mélyedhetünk el különböző könyvekben, míg attól alig pár száz méterre már egy színpadot találni, ahol egymást követik a kulturális események.

Fotó: Kovács Ferenc

Ma délelőtt a Grimm-Busz Színház mesejátékára vihették el a szülők gyermekeiket, de a késő délután már az idősebbeknek szól, ugyanis délután 5 órától Csemer Boglárka „Boggie” énekel a színpadon. Akik nem ismernék az énekesnőt, azoknak hallgassák meg a méltán népszerű

Parfüm

című számát, amivel jól lehet hangolódni az énekesnő délutáni műsorára. Holnap, azaz július elsején, vasárnap délelőtt a Füvészkert időutazásra hívja az érdeklődőket egy középkori kolostor gyógynövénykertjébe, majd a Haramia együttes zenés gyermekműsorát lehet megnézni. A vasárnap délutáni programok már szintén inkább a felnőtteket célozzák meg, ugyanis délután 4 órától a JaMese koncertjére lehet kilátogatni, őket pedig Váczi Eszter & Quartet Egy perc című lemezének bemutató koncertje követi. A programokon kívül természetesen magában a füvészkertben is barangolhatunk, ahol a levendula bódító illatát élvezhetjük.

Fotó: Kovács Ferenc

A részletes programokért a

www.szegedilevendula.hu/programok

oldalt kell felkeresni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.