Kultúra

Az időjárás keresztbe tett a Rigoletto főpróbájának

Az időjárás keresztbe tett a Rigoletto főpróbájának

2018. június 28., csütörtök
Az időjárás keresztbe tett a Rigoletto főpróbájának

Tegnap este tartották volna a Rigoletto főpróbáját, ám az esős idő miatt azt eltörölték.

Az este 9 órára meghirdetett főpróba először úgy nézett ki, hogy ha kis csúszással is, de elkezdődik, ám végül a szervezők mégis a törlés mellett döntöttek. Ha meg is tartották volna a főpróbát, azt akkor is beöltözés nélkül csinálták volna. Ugyanis a ruháknak olyan anyaga van, hogy azokat nem érheti víz, mert az kárt tenne bennük. A főpróbára a szervezők szerint egyébként mindenképpen szükség van, így azt a mai napon még megtartják, de csak zártkörűen.

Az előadások idejére is van tervük, ha esik az eső.

Rossz időben a Szabadtéri Játékok tart esőnapot, ám csak akkor, ha az eső miatt már az első felvonást sem tudták egész végig lejátszani. Amennyiben az első felvonás már lement, úgy nem adják le újra a darabot. Arról, hogy az esőnapok mikor vannak, illetve, hogy melyik előadásnál, azt a honlapjukon, a

szegediszabadteri.hu

-n olvashatjuk. Az időkép.hu előrejelzése szerint a Rigoletto meghirdetett előadásainak idejére zivatarok várhatóak. Ugyanígy a Hegedűs a háztetőn című darabnál is két előadási napon is esős időt jósolnak, valamint A Notre Dame-i Toronyőr három előadási napja közül a szombatira szintén zivatart írnak. A 30 napos előrejelzésből még azt is láthatjuk, hogy még a Rómeó és Júlia első előadásának idején is esős idő várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.