Szórakozás

Átadták az algyői szabadstrandot

Átadták az algyői szabadstrandot

2018. június 1., péntek
Átadták az algyői szabadstrandot

Ismét legálisan lehet csobbanni a Tiszában Algyőnél, miután az önkormányzat áthelyezte a kishajókikötőt, megnyílhatott a szabadstrand. Minden nap este nyolcig lehet megmártózni a vízben, egészen szeptember közepéig - írta a delmagyar.hu.

A lap szerint idézi a település polgármesterét is. – Mérföldkő Algyő életében a szabadstrand megnyitása. Most az alapokat adjuk át, amire lehet építkezni – fogalmazottMolnár Áronpolgármester a pénteki hivatalos átadón. Felelevenítette, hogy nagyjából húsz éve helyi fiatalok – köztük ő is – kapákkal, kaszákkal felszerelkezve mentek a folyópartra, kitisztították egy részét, s hétvégente több százan fürödtek a Tisza algyői szakaszánál. Elmondta, a nagyközség több, a folyóhoz kapcsolódó fejlesztést tervez, részben az elnyert 143 millió forintos európai uniós források felhasználásával. A projektek első üteme a kishajókikötő áthelyezését, illetve a hotelnél horgászstég létesítését tartalmazta. A strandot az önkormányzat saját forrásból alakította ki, az erre elkülönített 10 millió forintból már 9-et felhasználtak. Hamarosan büfé is nyit a strand területén, így minden adott lesz ahhoz, hogy fogadják a fürdőzőket. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.