A tömeghisztéria nagyobb gondott okozott, mint az elkóborolt medve!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szeged, 2018. június 10. A Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítõ helyiségében a Sándorfalva közelében altató lövedékkel meglõtt, majd befogott medve 2018. június 10-én. Az állat május végén elõször Nógrád megyében bukkant fel, majd több száz kilométeres kóborlás után 2018. június 8-án a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be. A 2-3 évesre becsült, fokozottan védett fajhoz tartozó állat visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba, de szabadon engedése elõtt jeladót kap, hogy egyszerûbb legyen nyomon követni a mozgását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója mindenkit megnyugtatott, hogy a medve senkit sem akart bántani. A medve köszöni, jól van, és az sem valószínű, hogy megismétlődhet az eset.

Az állatkert igazgatója megerősítette a hírt, hogy a medve valóban be akart menni Sándorfalvára, de “nem akart ő ezzel senkinek sem rosszat, csak arra akart menni”. Veprik Róbert még azt is hangsúlyozta, hogy senkit sem támadott meg a maci, így végül a tömeghisztériát, amit okozott, nagyobbnak nevezte, mint a gondot, amit maga a medve okozott – vagy inkább csak okozott volna.

Az éjszakai altatást egy igazán szerencsés dolognak nevezte, amihez az ügyesség mellett rengeteg ember segítsége is kellett.

A medve egyébként jól van. Jelenleg a Szegedi Vadasparkban van, és kiváló egészségnek örvend.

Arról, hogy az eset megismétlődhet-e, csak annyit mondott, hogy az tény, hogy Szlovákiában sok a medve, így ott előfordulhat, hogy egy állat lakott területre téved, de nálunk, csak ritkán látni mackókat. Tehát elviekben felmerülhet, hogy látunk még medvét, de nincs rá túl nagy esély. Azt pedig, hogy ez a medve sem bántott senkit, az esetismétlődés kapcsán is fontosnak tartotta megemlíteni.

Az igazgató a beszélgetésünk végén megjegyezte, hogy az elmúlt napokban szinte alig volt élete, de emiatt ő nem hibáztatja a medvét, csak a mozgalmas napok után, jól esni neki is egy kis pihenés.

Előző sztori

Szijjártó: Európa határai továbbra is védtelenek

Következő sztori

Meghalt Lovas István!