A drogszemüveget is kipróbálták a Gedói Általános Iskola diákjai

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyik szegedi általános iskolában tartotta a Kábítószer-ellenes világnaphoz kapcsolódó programsorozatának nyitó rendezvényét a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A rendezvényen csaknem háromszázan vettek részt.

A világnap kapcsán a 2018. június 1-én, a Gedói Általános Iskolában tartott családi napon a problémára és annak megelőzésére hívták fel a figyelmet a szakemberek. A gyermekeket a témához kapcsolódó érdekes tesztekkel, játékos feladatokkal és élményszerű eszközökkel várták.

Így a kicsik és nagyok kipróbálhatták például a drogszemüveget, és érzékelhették, hogy annak felvétele után hogyan is változik meg a világ. Emellett hasznos drogmegelőzési információkat kaphattak.

Fotó: police.hu

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988 óta tartják meg június 26-án világszerte. Ezen a napon a szenvedélybetegségek ellen küzdő szervezetek tartanak prevenciós előadásokat.

A nap és az ENSZ 1987-es határozatának egyik fő célja az, hogy az illegális kábítószer-fogyasztást világviszonylatban 50 százalékkal csökkentsék. Magyarországon 1997 óta tartják hivatalosan a Kábítószer-ellenes napot.

Forrás: police.hu

Előző sztori

Világsztárok is felfigyeltek már a szegedi karikaturistára

Következő sztori

Novák Katalin: Szeged mindig kultúrvárosnak számított