Közélet

A bivalyhúst népszerűsítették Ópusztaszeren

A bivalyhúst népszerűsítették Ópusztaszeren

2018. június 14., csütörtök
A bivalyhúst népszerűsítették Ópusztaszeren

Szeri Bivaly Gasztronómiai Nap néven tartott rendezvényt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Szeri Csárda - írta a Vásárhely24.

A lap emlékeztetett arra, hogy a hazai gasztronómiai paletta egyik méltatlanul mellőzött alapanyaga a bivalyhús. A házi bivaly a Kárpát-medencébe feltehetően a Honfoglalás során mint igavonó állat került. Első magyarországi említése a XI. századból származik. Hihetetlen igaerején kívül húsát, bőrét, tejét hasznosították. A mezőgazdaság gépesítését követően számuk drasztikusan lecsökkent az országban. Ma már mint genetikai tartalékot és kultúrtörténeti emléket őrzik többek között a Kiskunsági Nemzeti Parkban. Itt elsősorban természetvédelmi célú területkezelést végeznek a védett területeken. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.