Írjon nekünk

Hírzóna

A bivalyhúst népszerűsítették Ópusztaszeren

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szeri Bivaly Gasztronómiai Nap néven tartott rendezvényt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Szeri Csárda – írta a Vásárhely24.

A lap emlékeztetett arra, hogy a hazai gasztronómiai paletta egyik méltatlanul mellőzött alapanyaga a bivalyhús. A házi bivaly a Kárpát-medencébe feltehetően a Honfoglalás során mint igavonó állat került. Első magyarországi említése a XI. századból származik. Hihetetlen igaerején kívül húsát, bőrét, tejét hasznosították. A mezőgazdaság gépesítését követően számuk drasztikusan lecsökkent az országban. Ma már mint genetikai tartalékot és kultúrtörténeti emléket őrzik többek között a Kiskunsági Nemzeti Parkban. Itt elsősorban természetvédelmi célú területkezelést végeznek a védett területeken.

További részletek ITT olvashatók.

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

A Diákhitel Központ idén is megrendezi a felvételizők hétvégéjét 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Most hétvégén a pályaválasztás dilemmáiról faggathatják a téma szakértőit az érdeklődő diákok.

Tovább olvasom

Hírzóna

Jó reggelt Szeged – Melegség érzékenyítő programot szerveznek az iskolákba

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

„Melegség és megismerés” címmel érzékenyítő képzést szervez a szegedi LMBT közösség tanároknak és segítő szakembereknek.  Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Sört, közúti jelzőtáblát és biciklit is lopott egy tolvaj Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Elfogták a kecskeméti férfit.

Tovább olvasom

Aktuál