Hírzóna

Vízelvezető árokba hajtott egy szegedi távolsági busz, sok a sérült

Vízelvezető árokba hajtott egy szegedi távolsági busz, sok a sérült

2018. május 22., kedd
Vízelvezető árokba hajtott egy szegedi távolsági busz, sok a sérült

Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az első információk szerint sokan megsérültek - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.

Szabó-Bisztricz Anett elmondta, hogy a Szeged-Győr közötti járat egy másfél méter mély vízelvezető árokba borult. A járművön az eddigi adatok szerint 39-en utaztak, az utasok önerőből hagyták el a buszt. Jelezte, hogy a helyszínre érkezett egy mentőhelikopter is. A mentésben résztvevő székesfehérvári tűzoltók vizet, plédeket osztanak az utasoknak. Sipos Mónika a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője később azt mondta, hogy a busz áttért a szemközti sávba és az ottani árokba csapódott. Körülbelül húszan sérültek meg az utasok közül. Közölte, hogy a mentőhelikopter és a mentőautók többsége már távozott a helyszínről, a sérülteket kórházba vitték. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat lezárták, a forgalmat Dinnyés felé terelik.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.