Közélet

Téma lett a szerelmesek napja a magyar érettségin!

Téma lett a szerelmesek napja a magyar érettségin!

2018. május 7., hétfő
Téma lett a szerelmesek napja a magyar érettségin!

Szegeden 3366-an, Csongrád megyében pedig 5300-an kezdték meg a 2018-as magyar érettségit.

A „barátság szociológiájáról” című könyvismertető cikket kapták az érettségizők az első feladatrészben – írta az Eduline. Ebben az első részben egy szövegértési feladatsort és egy szövegalkotási feladatot kellett a diákoknak megoldani, utóbbiban pedig kampánytémát is kaptak, ugyanis a helyi önkormányzati képviselőnek kell levelet írniuk – meg kellett nevezniük olyan leromlott állapotú épületeket és hiányzó intézményeket, amelyet fejleszteni vagy építeni kellene.

Az érvelési feladatban a diákoknak olyan „újabb igényekhez, szokásokhoz, nemzetközi trendekhez” kapcsolódó ünnepekről kell értekezniük, mint a Valentin-nap vagy a halloween, 120-200 szavas szöveget kell alkotniuk.

A második feladatrészben a szaktanár szerint nehezebb volt a dolguk a diákoknak, mint tavaly, rengeteg tudományos szakkifejezés található a szövegben. A lassabban olvasó diákok akár ki is futhatnak a 90 percből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.