Sport

Szeged-Veszprém: Bodó adott esetben egy gólnak is örülne, Lékai Veszprémben ünnepelne

Szeged-Veszprém: Bodó adott esetben egy gólnak is örülne, Lékai Veszprémben ünnepelne

2018. május 11., péntek
Szeged-Veszprém: Bodó adott esetben egy gólnak is örülne, Lékai Veszprémben ünnepelne

Már csak egyet kell aludni és itt a bajnoki finálé! A rangadót megelőző nap megkérdeztük Bodó Richárdot, hogy mit vár a szombati összecsapástól, valamint a Veszprém kiválóságát, Lékai Mátét is kifaggattuk a finálét illetően.

Márciusban történelmi sikert ért el a MOL-Pick Szeged együttese, ugyanis első alkalommal tudott diadalmaskodni a Tisza-parti együttes a Veszprém Arénában. A 32-31-es szegedi siker aligha valósulhatott volna meg Bodó Richárd nélkül, hiszen a MOL-Pick Szeged balátlövője egymaga tíz gólt szerzett a veszprémi összecsapáson.

- Idén eddig háromszor játszottatok a Veszprém ellen. Szegeden simán nyertek a bakonyiak, idegenben viszont történelmi sikert értetek el, a kupadöntőben pedig sokáig közel áltatok a bravúrhoz, azonban egy tíz perces rövidzárlat a veszteteket okozta. Szombaton melyik arcát fogja mutatni a csapat?

- Az felsorolás alapján láthatjuk, hogy minden Veszprém elleni összecsapás más és más. A Veszprém egy nagyon jó együttes, amelyik mindig tud valami újdonságot mutatni, és a legtöbbször akad egy olyan játékosuk, aki extra teljesítményt nyújt a kiélezett mérkőzéseken. Ettől függetlenül eljött az ideje, hogy bajnokok legyünk és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez meg is valósuljon. Tudjuk, hogy nem adják könnyen az aranyérmet, viszont már nagyon ki vagyunk éhezve a sikerre.

- A két csapat legutóbbi veszprémi összecsapásán kimagasló teljesítményt nyújtottál. Mit gondolsz, a döntőben is képes leszel a hátadon vinni a csapatot?

- Mindig arra törekszem, hogy a legjobbamat nyújtsam. A legutóbbi veszprémi mérkőzés tükrében, biztosan fokozott figyelemmel lesznek rám. De az a dolgom, hogy gólokat szerezzek és aranyhoz segítsem a klubomat, ezért mindent megfogok tenni a hátralevő két mérkőzésen. Nagyon csalódott lennék, ha ismét „csak” az ezüstérem jutna nekünk.

Bodó Richárdnak szombaton is megfog gyűlni a baja a Veszprém védelmével. (Fotó: MTI)

- Hány gólt vállalsz szombaton?

- Annak is örülnék, ha lőnék 10 gólt és nyernénk, de legalább annyira boldog lennék, ha csak azt az utolsó gólt szerzem én, amivel diadalmaskodunk a Veszprém felett. Csak az az egy dolog számít, hogy győzzünk, a többi nem annyira lényeges.

- Mi dönthet a két csapat közt?

- A jó kapusteljesítmény elengedhetetlen ezen a szinten. Láthattuk a kupadöntőn is, hogy Alilovic mekkora pluszt tudott adni csapatának a bravúrjaival. A támadásban sokkal pontosabbnak kell lennünk, mint voltunk Debrecenben, mert a helyzetkihasználás is rengeteget számít egy ilyen kiélezett párharcban.

- Milyen eredménnyel lennél elégedett?

- Ha egy 15 gólos győzelmet aratnánk, akkor nyugodtan utazhatnánk a visszavágóra, de nyilván ez a vágyálom kategória. Egy 5-6 gólos győzelemnek nagyon örülnék, de elégedett lennék akkor is, ha csak egy találattal szerzünk többet, mint az ellenfelünk. A lényeg az, hogy a visszavágóra is megmaradjon az esélyünk a bajnoki címre. Lékai Máté még a kupadöntőn szenvedett darabos hüvelykujjtörést, amiből kifolyólag szombaton a bakonyiak kénytelenek lesznek nélkülözni a 29 esztendős irányítójukat. Az egykori szegedi játékos ugyanakkor bízik abban, hogy a társai olyan eredményt érnek el szombaton, amellyel magabiztosan várhatják majd a veszprémi visszavágót.

Lékai sérülés miatt ki kell, hogy hagyja a döntő szegedi összecsapását. (Fotó: Telekom Veszprém facebook)

- Mit vársz a szombati összecsapástól?

- Bízom benne, hogy jó eredményt fogunk elérni Szegeden. Már csak két mérkőzés van hátra az idényből, úgyhogy összekell szorítanunk a fogunk és mindent bele kell adnunk a siker érdekében. Továbbra is szeretnénk a hazai porondon egyeduralkodók maradni, ehhez az első lépés az, hogy szombaton olyan eredményt érünk el Szegeden, amellyel jó esélyünk lesz a visszavágón arra, hogy megvédjük a bajnoki címünket.

- Mi dönthet egyik, vagy másik csapat javára?

- Nagyon szoros minden mérkőzés, amit a Szegeddel játszunk. A kupadöntőn láthattuk, hogy egy kimagasló kapusteljesítménnyel meg lehet nyerni egy kiélezett mérkőzést. Ha a hálóőreink jó napot fognak ki, és a védekezésünk is jól muzsikál majd, akkor az egy jó alapja lehet majd játékunknak szombaton.

- Előnyt jelent számotokra, hogy az első meccsre Szegeden kerül sor?

- Se nem előny se nem hátrány. Tavaly másodikak lettünk az alapszakaszban így Szegeden játszottuk a döntő második felvonását, ha idén úgy alakulna, akkor hazai közönség előtt lehetnénk bajnokok, ami mindenképpen örömteli lenne. Addig viszont még nagyon sok víz le fog folyni a Tiszán, nem szabad előre inni a medve bőrére, mert a Szeged egy nagyon jó csapat, amely képes a legapróbb hibáinkat is könyörtelenül megbüntetni. A nyilatkozatok alapján biztosak lehetünk abba, hogy mindkét csapat játékosai extra motiváltsággal lépnek majd pályára szombaton a bajnoki döntő első felvonásán az Újszegedi Sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.