Sport

Skube otthonra lelt Szegeden – hosszútávra tervez a MOL-Pick Szegeddel

Skube otthonra lelt Szegeden – hosszútávra tervez a MOL-Pick Szegeddel

2018. május 31., csütörtök
Skube otthonra lelt Szegeden – hosszútávra tervez a MOL-Pick Szegeddel
Ahogy azt korábban megírtuk, Balogh Zsolt után, Stas Skube is szerződést hosszabbított a MOL-Pick Szeged csapatával. A szlovén irányító jelenleg a szabadságát tölti, viszont már most komoly célokat fogalmazott meg a következő szezont illetően.

- Sikerült kipihennie a bajnoki döntő fáradalmait?

- Igen, szerencsére sikerült feltöltődnöm a spanyolországi Tenerifén, júliusban még elutazok a Dominikai Köztársaságba pár napra, úgyhogy kalandosan telik a nyári szünetem. Igyekszem a szabadidőm nagy részét a családommal tölteni, ugyanis a feleségem és a két gyermekem a legfontosabb számomra.

- Legalább két évig még a MOL-Pick Szeged csapatát fogja erősíteni, mennyire volt nehéz meghoznia a döntést?

- Nem kellett sokat gondolkodnom, szerencsére a vezetőség hosszú távra tervez velem, ez rengeteg önbizalmat ad nekem, ami kelleni is fog ahhoz, hogy a jövőben elérjük a közös céljainkat. Nagyszerű érzés, hogy szerződést hosszabbíthattam a MOL-Pick Szegeddel. A családommal együtt ragyogóan érezzük magunkat a napfény városában, gyakorlatilag az elmúlt évek alatt a második otthonunkká vált Szeged, ez is közrejátszott abban, hogy a maradás mellett döntöttem.

- Ha már a céloknál tartunk, mire lehet képes a gárda a következő idényben?

- A Mol-Pick Szeged Európa top csapatai közé tartozik, nem lehet más a célunk, minthogy megvédjük a bajnoki címünket és, hogy a magyar kupát is elhódítsuk. Szeretnénk a Bajnokok ligájában is jól teljesíteni jövőre, ehhez minden feltétel adott, ugyanis világklasszis játékosokkal erősített a klub a következő idényre.

Skube komoly célokat fogalmazott meg. (Fotó: Kovács Ferenc)

- Nyáron alaposan kicserélődik a keret, mennyire lesz nehéz irányítónak lenni egy megújult csapatban?

- Úgy gondolom, hogy nem lesz nehéz feladatom, mivel egytől egyig kiváló játékosok érkeznek hozzánk. Szerintem a jövő évi keretünk még erősebb lesz, mint amilyen az idei volt, bízom benne, hogy hasonlóan nagy sikereket fogunk elérni, mint azt tettük ebben a szezonban.

- Megkerülhetetlen a kérdés, milyen esélyeket lát a Magyarország-Szlovénia Világbajnoki Selejtezők kapcsán?

- Ha százalékokban kellene kifejtenem az esélyeket, akkor azt mondanám, hogy 60-40 a mi javunkra. Azért gondolom így, mert a szövetségi kapitányunk jobban rotálja a csapatot, és gyorsabb játékosokból áll a szlovén keret. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy nehéz két mérkőzés előtt állnak a honfitársaim, ugyanis a magyar válogatott is egy kitűnő együttes, amely szintén kiszeretne jutni a világbajnokságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.