Egyetem

Országos perbeszédversenyt rendez a szegedi jogi kar

Országos perbeszédversenyt rendez a szegedi jogi kar

2018. május 15., kedd
Országos perbeszédversenyt rendez a szegedi jogi kar

Az Országos Büntetőjogi Perbeszédversenyt minden évben megszervezik a hazai egyetemek jogi karain. A versenysorozat idei helyszínének Szegedet választották, így a Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karának Bűnügyi Tudományok Intézete rendezheti meg ebben az évben az eseményt. A verseny május 17-én 9 órakor kezdődik a Szegedi Ítélőtáblán.

A versenyre az ország nyolc felsőoktatási intézményéből érkezik az a tizenhat hallgató, akiknek egy-egy jogesetet kell feldolgozniuk. Az ünnepélyes megnyitó után minden versenyzőnek ki kell dolgoznia a saját perbeszédét. A hallgatók közül az egyik az ügyész, még a másik a védő szerepében fog felszólalni a három tagú szakmai zsűri előtt. Mindenkinek tíz perc áll a rendelkezésére, hogy a perbeszédét előadja, és ezáltal bemutassa saját álláspontját az esettel kapcsolatban. A prezentációk után a zsűri értékeli a hallottakat, és természetesen a legjobbakat értékes ajándékokkal díjazza majd. A verseny remek lehetőséget nyújt a jogász pályára készülő hallgatóknak, hogy éles helyzetben is kipróbálják magukat, ezáltal pedig tapasztalatot szerezzenek a büntetőjogi eljárás folyamatáról.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.