Kultúra

Megvannak a Borfesztivál legjobb és legszebb borai

Megvannak a Borfesztivál legjobb és legszebb borai

2018. május 22., kedd
Megvannak a Borfesztivál legjobb és legszebb borai

A Szegedi Borfesztivál egyik legnagyobb eseménye a Borverseny, amin a megjelent pincészetek mérettethetik meg portékáikat. A legszebb borok mellett természetesen idén is megválasztották Szeged Város borát is.

Apró lovaskocsi, egész pontosan igazából egy pónis-kocsin érkezett meg a Borfesztivál hangadója, Kremper Attila, aki egy gyerkőc dobpergője után bejelentette, a borverseny díjátadóját.

Dobpergés után jött a díjátadó. Fotó: Kocsis Alíz

A fesztivál ötödik napján kiosztott díjak kapcsán, a Borfesztivál szervezője, Horváth Erzsébet megjegyezte, hogy egy 5 órás zsűrizésen vannak túl, ahol az összes nevezett pincészet borát, megízlelték.

Az idei Legszebb megjelenésű bor az a 2011-es Cabernet Frank lett, amit a Dibonis borászat állított elő. A Legszebb rozé bor díját Bánszki Gábor, az Epam egyik dolgozója adta át. A díjat a Gedeon Birtok 2017-es évjáratú kékfrankos rozéja kapta. A Legelegánsabb megjelenésű díjat, melyet Dlusztus Imre újságíró adott át, a Koch Pincészettől vette át, maga Koch Csaba. A díjat a 2012-es Csanád cuvée borukkal érdemelték ki. Tóth Géza, a Rádió 88 igazgatója a Legszebb Tokaji bor díját jelentette be. Ezt a Holdvölgy pincészet ítélték oda, akik viszont sajnos távollétük miatt nem tudták a díjat átvenni. A Legszebb vörösbor idén Balla Géza pincészetének a 2015-ös Fekete leányka szikla bora lett. Németh István, a Szeged Napja rendezvénysorozat főszervezője a Legszebb fehér bor díját a Kőróka pincészetnek adta át, a 2016-os olaszrizlingjük miatt. Végül, de nem utolsó sorba, a szegediek szívéhez legközelebb álló díjat Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő jelentette be, ezt a Frittmann pincészet, a 2017-es cserszegi fűszeres boruk érdemelte ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.