/

Megvannak a Borfesztivál legjobb és legszebb borai

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Borfesztivál egyik legnagyobb eseménye a Borverseny, amin a megjelent pincészetek mérettethetik meg portékáikat. A legszebb borok mellett természetesen idén is megválasztották Szeged Város borát is.

Apró lovaskocsi, egész pontosan igazából egy pónis-kocsin érkezett meg a Borfesztivál hangadója, Kremper Attila, aki egy gyerkőc dobpergője után bejelentette, a borverseny díjátadóját.

Dobpergés után jött a díjátadó. Fotó: Kocsis Alíz

A fesztivál ötödik napján kiosztott díjak kapcsán, a Borfesztivál szervezője, Horváth Erzsébet megjegyezte, hogy egy 5 órás zsűrizésen vannak túl, ahol az összes nevezett pincészet borát, megízlelték.

Az idei Legszebb megjelenésű bor az a 2011-es Cabernet Frank lett, amit a Dibonis borászat állított elő.

A Legszebb rozé bor díját Bánszki Gábor, az Epam egyik dolgozója adta át. A díjat a Gedeon Birtok 2017-es évjáratú kékfrankos rozéja kapta.

A Legelegánsabb megjelenésű díjat, melyet Dlusztus Imre újságíró adott át, a Koch Pincészettől vette át, maga Koch Csaba. A díjat a 2012-es Csanád cuvée borukkal érdemelték ki.

Tóth Géza, a Rádió 88 igazgatója a Legszebb Tokaji bor díját jelentette be. Ezt a Holdvölgy pincészet ítélték oda, akik viszont sajnos távollétük miatt nem tudták a díjat átvenni.

A Legszebb vörösbor idén Balla Géza pincészetének a 2015-ös Fekete leányka szikla bora lett.

Németh István, a Szeged Napja rendezvénysorozat főszervezője a Legszebb fehér bor díját a Kőróka pincészetnek adta át, a 2016-os olaszrizlingjük miatt.

Végül, de nem utolsó sorba, a szegediek szívéhez legközelebb álló díjat Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő jelentette be, ezt a Frittmann pincészet, a 2017-es cserszegi fűszeres boruk érdemelte ki.

Előző sztori

Felszámolóbiztost vesztegetett meg egy algyői cégvezető

Következő sztori

Verekedés tört ki Gyálon egy közlekedési baleset után