Hírzóna

Marad a Jobbikban a néppárti vonal

Marad a Jobbikban a néppárti vonal

2018. május 13., vasárnap
Marad a Jobbikban a néppárti vonal

Farkas Örs politikai elemző szerint a Jobbikban marad a néppárti vonal.

A szakember az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában elemezte a párt szombati kongresszusának eredményét. A Jobbik tisztújító tanácskozása Sneider Tamást választotta elnökké a szavazatok 54 százalékával Toroczkai László ellenében.

Farkas Örs szerint az ellenzéki párt a legfontosabb kongresszusán van túl, amelyen nem is annyira személyek, hanem inkább a párt identitása került a tagság elé, és amelyen a Vona Gábor eddigi elnök által megkezdett út folytatása mellett döntöttek.

Az elemző ugyanakkor megjegyezte: nem lát logikát abban, hogy miután a pártelnök lemondott, amiért az általa kitalált politikai út nem járt sikerrel, érkezik egy új pártvezetés, ami ezt az irányt akarja folytatni. Farkas Örs szerint a Jobbik nem ismeri fel: az a probléma azzal az iránnyal, hogy nemzeti néppárttá szeretne válni, hogy már létezik egy nemzeti néppárt, a Fidesz. Az elemző azt is mondta, hogy az április 8-i választáson az egyébként szélsőjobboldali párt baloldali szavazatokkal érte el az eredményét. A Jobbik eredeti karakterétől már messze jár, de a tagságában és vezető politikusai között is vannak, akik eddig csak "nyelték" ezt a néppárti vonalat - értékelt Farkas Örs, aki szerint a párt radikális tagjai inkább előbb mint utóbb azt fogják mondani, hogy ezt nem vállalják tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.