Gazdaság

Közel egy hónapja irtják a vérszívókat! De van haszna is?

Közel egy hónapja irtják a vérszívókat! De van haszna is?

2018. május 14., hétfő
Közel egy hónapja irtják a vérszívókat! De van haszna is?

Az elmúlt héten a tervezett 283 településen megvalósult a szúnyoggyérítés, csaknem 70 ezer hektáron permetezték a vérszívókat. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 67 ezer hektáron dolgoznak a szakemberek, ami azt jelenti, hogy 185 település belterületén fogják az esti órákban repülőről, illetve a földről csökkenteni a szúnyogok számát.

Hétfőtől tovább folytatódik a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. A héten 36 ezer hektáron repülőről, 31 ezer hektáron pedig a földről permetezik majd a szúnyogokat. Az időjárás nagy mértékben befolyásolja a szúnyoggyérítés hatékonyságát, ezért a napokban várható esős, viharos időjárás miatt előfordulhat, hogy a tervezett munka egy részét néhány nappal el kell halasztani. A nyárias tavasz miatt komoly szúnyogártalom jellemző szinte az egész ország területén. Budapest, Szolnok, Békéscsaba és a Csepel-sziget mellett Bács-Kiskun, Békés,

Csongrád,

Nógrád, Baranya, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok megyék azon településein avatkoznak be a héten, ahol a legjelentősebb a szúnyogártalom. A

www.katasztrofavedelem.hu

oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen, melyik napon lesz permetezés. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

(Forrás: Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.