Közélet

Kilencven gyorshajtót kapcsoltak le egy nap alatt Csongrád megyében

Kilencven gyorshajtót kapcsoltak le egy nap alatt Csongrád megyében

2018. május 15., kedd
Kilencven gyorshajtót kapcsoltak le egy nap alatt Csongrád megyében

A lakosság javaslatainak figyelembe vételével az akció ideje alatt összesen 42 helyszínen volt sebességmérés Csongrád megyében, és 90 gyorshajtó ellen indult eljárás.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett

Speedmarathont

– szervezett, melyhez Magyarország is csatlakozott. Az akció célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása és nem a szankcionálás volt. Az előző évekhez hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is bevonta, így Csongrád megyében összesen 42 helyszínen volt sebességmérés, ami valamennyi rendőrkapitányságot és főutat érintett. Az ellenőrzés ideje alatt, 2018. május 14-én 6 órától 2018. május 15-én 6 óráig, a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontot (vhKKEP) használták Csongrád megyében is. A 24 óra alatt 8834 járművet ellenőriztek a rendőrök a megyében, és 90 alkalommal jelzett a mérő eszköz sebesség túllépést. Ezek közül 21 sofőrrel szemben a helyszínen megtörtént az intézkedés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.