Hírzóna

Két díjat is elnyert A Viszkis a bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválján

Két díjat is elnyert A Viszkis a bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválján

2018. május 2., szerda
Két díjat is elnyert A Viszkis a bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválján

Két díjat nyert A Viszkis című alkotás a bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválján Belgiumban: Antal Nimród filmje a szakmai és az ifjúsági zsűri elismerését is megkapta.

A magyar alkotás elnyerte a Zsűri kedvence (Coup de Coeur) díjat és az ifjúsági zsűri díját is Liege-ben. A belga nagyvárosban a hétvégén véget ért seregszemle 12. alkalommal vonultatta fel a legújabb és legizgalmasabb krimiket - olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, A Viszkis a közelmúlt legnagyobb közönségsikereinek egyike, a hazai mozikban több mint 330 ezren váltottak rá jegyet, és már DVD-n is kapható.

Antal Nimród alkotása Ambrus Attila életét dolgozza fel. A székely származású budapesti bankrablót a magyar rendőrség hat éven keresztül nem tudta elkapni. 13 évig tartó börtönbüntetése alatt szakmát tanult, majd új életet kezdett, ma saját kerámiamárkájából él. A Szalay Bence, Móga Piroska, Schneider Zoltán és Klem Viktor főszereplésével készült film producere a Kontroll és a Kincsem című filmet jegyző Hutlassa Tamás volt.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.