Gazdaság

Használatlanul rohadnak a Citybikeok

Használatlanul rohadnak a Citybikeok

2018. május 24., csütörtök
Használatlanul rohadnak a Citybikeok

Volt Szegeden egy nagyszerű kezdeményezés, mára viszont csak a bukásáról maradt vissza néhány emlékeztető. Ez az ötlet a Citybike volt, de ép, használható kerékpárt már nehezen találni a lerakatokban.

A Citybikekölcsönözhető bicajokat rakott le Szeged több pontján is. Egyszerűségében rejlett a zsenialitása. Gyorsabban közlekedhettünk a belvárosban, mint gyalog vagy tömegközlekedési eszközökkel– utóbbinál még olcsóbb is volt. Egyszeri 300 forintos regisztrációs díj után óránkénti 200 forintért tekerhettünk szabadon a városban. Persze a cangákat végül a meghatározott tárolók egyikébe kellett visszahelyezni, ám azok a frekventált területeken voltak, még kényelmes is volt a bicajok bérlése és visszaadása is. Amellett, hogy a környezetet is kíméltük a használatukkal, még az egészségünkért is tettünk, hiszen ahelyett, hogy a belvárosi dugóban ültünk volna a kocsinkban, aktív testmozgással jutottunk el egyik pontról a másikra.

Ilyen lapos kerékkel nem megyünk messzire.

Mára viszont leáldozott a sárga bicajok napja. Elhanyagolt állapotban, lapos kerekekkel, rozsdás vázakkal csúfítják el a tárolókban álló kerékpárok városunk legszebb tereit. Az Ady téren álló tároló tele van a bérelhető sárga bicajokkal, de egyiket sem bérelnénk szívesen. Szinte mindegyiknek lapos a kereke és meglehetősen elhasznált állapotban vannak. A belváros egy másik forgalmas teréről, a nagyáruház mögötti Árpád térről viszont már maga a tároló is eltűnt. Mivel

a Citybike honlapján

a tároló helyszínének egy az áruház területén található gyorséttermet adtak meg, megkérdeztük a dolgozóit, hogy mit tudnak a tárolóról. Ők azt mondták, úgy tudják, hogy a Citybike mögötti cég már csődbe is ment, szerintük már másfél éve nincs a honlapon megjelölt helyen kerékpár tároló.

Az ügyfélszolgálatot a megadott címen már ne is keressük!

A céget is megpróbáltuk felkeresni

Az ügyfélszolgálatuknak már csak a hűlt helyét találtuk. A belváros szívében, a Bajza utca 4. szám alatt voltak megtalálhatóak korábban, de ott ma már a Játszóház Szociális Szövetkezetet lelhetjük fel. A szövetkezetnél dolgozó hölgyeket is megkérdeztük, hogy mit tudnak a kerékpárbérlő cégről, és tőlük is azt a választ kaptuk, hogy a cég másfél éve nem létezik. Kérdéseinkre, hogy a cég még él-e, van-e jövőjük, mi lesz a kerékpárokkal és a tárolókkal a Citybike hétfőre ígért nekünk válaszokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.