Írjon nekünk

Közélet

Zavartalan a tanítás a Madáchban

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Mint arról beszámoltunk, szombat reggel kiégett a Madách Imre Általános Iskola tornaterme. A tűz szerencsére nem terjedt tovább a főépületre, így az oktatás zavartalanul folytatódott hétfőn.

A Madách Imre Általános Iskola 600 négyzetméteres tornaterme szombat reggelre teljesen kiégett. Sok tűzoltó érkezett a helyszínre, így a tűz nem terjedt át a főépületre– egy statikusi vizsgálat után nem volt akadálya, hogy hétfőn folytatódjon a munka.

A legfontosabb, hogy a tanítás zavartalan.”-mondta a SzegedMa megkeresésére Pécskai Gabriella iskolaigazgató. „A vizsgálatok még folynak, természetesen mindenben segítjük a hatóságok munkáját.”

Az igazgató hozzátette, egyelőre még nem tudja, hogy mikor és hogyan épülhet új tornacsarnoka az iskolának, de rövid idő alatt szeretnének megoldást találni rá.

A tűzvizsgálatra 60 napos határidő van, de kiemelt esetekben, mint a Madách is, hamarabb elkészülnek vele kollégáim.” -adott tájékoztatást Molnár Krisztina Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője „Jelenleg is többen dolgoznak és vizsgálódnak a helyszínen, próbálják rekonstruálni az esetet, de a vizsgálat eredményére biztosan várni kell néhány hetet.”

Az iskolában felújítások zajlottak, így a hatóságok azt is megnézik, hogy ennek lehetett esetleg köze a tűzesethez. Korábbi fényképek alapján próbálják rekonstruálni a szombat előtti állapotokat és szakértők bevonásával megállapítani, hogy mi történt pontosan, mitől csaptak fel a lángok.

Azt csak a vizsgálatok eredménye alapján lehet majd tudni, mekkora kár keletkezett, és eldönteni, mi lesz a kiégett épület sorsa. Egyelőre a tűz okát sem tudni.

Kommentek

Tovább olvasom

Balhé

Gyárfás Tamást hazaengedték a börtönből – házi őrizetbe helyezték

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Hazamehet.

Tovább olvasom

Közélet

Ellepték a pillangók Szeged egyik buszmegállóját

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Honvéd tér közeli buszmegállóban tavaszias hangulat uralkodott el, de nem az ott kiültetett virágok miatt.  Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

8.6 milliárd forint az idei Sziget fesztivál költségvetése – Lana Del Rey és Kygo a húzónevek

/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Idén a korábbinál több nemzetközi sztár ad koncertet a Sziget fesztiválon, miután a befektetőkkel közösen 12 százalékkal 8,6 milliárd forintra tudták növelni a költségvetést, és csak a nagyszínpados fellépőkre egymilliárddal többet költhetnek – mondta Kádár Tamás főszervező. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál