Közélet

Zavartalan a tanítás a Madáchban

Zavartalan a tanítás a Madáchban

2018. április 16., hétfő
Zavartalan a tanítás a Madáchban
Mint arról beszámoltunk, szombat reggel kiégett a Madách Imre Általános Iskola tornaterme. A tűz szerencsére nem terjedt tovább a főépületre, így az oktatás zavartalanul folytatódott hétfőn.A Madách Imre Általános Iskola 600 négyzetméteres tornaterme szombat reggelre teljesen kiégett. Sok tűzoltó érkezett a helyszínre, így a tűz nem terjedt át a főépületre- egy statikusi vizsgálat után nem volt akadálya, hogy hétfőn folytatódjon a munka.

A legfontosabb, hogy a tanítás zavartalan.”-mondta a SzegedMa megkeresésére

Pécskai Gabriellaiskolaigazgató. „A vizsgálatok még folynak, természetesen mindenben segítjük a hatóságok munkáját.”
Az igazgató hozzátette, egyelőre még nem tudja, hogy mikor és hogyan épülhet új tornacsarnoka az iskolának, de rövid idő alatt szeretnének megoldást találni rá.

A tűzvizsgálatra 60 napos határidő van, de kiemelt esetekben, mint a Madách is, hamarabb elkészülnek vele kollégáim.” -adott tájékoztatást Molnár Krisztina

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője „Jelenleg is többen dolgoznak és vizsgálódnak a helyszínen, próbálják rekonstruálni az esetet, de a vizsgálat eredményére biztosan várni kell néhány hetet.”
Az iskolában felújítások zajlottak, így a hatóságok azt is megnézik, hogy ennek lehetett esetleg köze a tűzesethez. Korábbi fényképek alapján próbálják rekonstruálni a szombat előtti állapotokat és szakértők bevonásával megállapítani, hogy mi történt pontosan, mitől csaptak fel a lángok.
Azt csak a vizsgálatok eredménye alapján lehet majd tudni, mekkora kár keletkezett, és eldönteni, mi lesz a kiégett épület sorsa. Egyelőre a tűz okát sem tudni.

https://www.youtube.com/watch?v=hJYmTQ0LlhU&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.