Közélet

Világ- és Európa-bajnok balátlövőt igazolt a MOL-Pick Szeged

Világ- és Európa-bajnok balátlövőt igazolt a MOL-Pick Szeged

2018. április 20., péntek
Világ- és Európa-bajnok balátlövőt igazolt a MOL-Pick Szeged

Joan Canellas világ- és Európa-bajnok balátlövő nyártól a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát erősíti.

Szögi Nándor operatív igazgató pénteken a klub honlapján elmondta, hogy a 31 éves, 198 centi magas spanyol játékos már aláírta szerződését, amely két évre szól. Remélhetőleg Szegeden is hasonló gólokat láthatunk majd tőle: https://www.youtube.com/watch?v=ARqSBMud9WU

Canellas 2004-ben mutatkozott be a spanyol élvonalban a Granollers csapatában. Ezután Barcelonába igazolt, később két évet töltött a Ciudad Real, majd az Atlético Madrid együttesében. Miután a madridi klub megszűnt, Hamburgba került, utána a THW Kielt erősítette, 2016 óta pedig a macedón Vardar Szkopje légiósa, amellyel tavaly megnyerte a Bajnokok Ligáját. Hazájában, Németországban és Macedóniában is szerzett bajnoki címet. A spanyol válogatottal 2013-ban világbajnok, idén januárban Európa-bajnok lett.  

Amikor a Vardar játékosa lett, ezzel a videóval fogadták: https://www.youtube.com/watch?v=xHFMOAgdF3c Az már korábban hivatalossá vált, hogy nyártól a szegedieknél folytatja a Veszprém horvát kapusa, Mirko Alilovic, valamint a Balatonfüred cseh jobbátlövője, Stanislav Kaspárek. Távozik a világbajnok spanyol kapus, José Manuel Sierra, valamint a horvát Ivan Srsen és Fekete Bálint.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.