Világ- és Európa-bajnok balátlövőt igazolt a MOL-Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Joan Canellas világ- és Európa-bajnok balátlövő nyártól a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát erősíti.

Szögi Nándor operatív igazgató pénteken a klub honlapján elmondta, hogy a 31 éves, 198 centi magas spanyol játékos már aláírta szerződését, amely két évre szól.

Remélhetőleg Szegeden is hasonló gólokat láthatunk majd tőle:

Canellas 2004-ben mutatkozott be a spanyol élvonalban a Granollers csapatában. Ezután Barcelonába igazolt, később két évet töltött a Ciudad Real, majd az Atlético Madrid együttesében. Miután a madridi klub megszűnt, Hamburgba került, utána a THW Kielt erősítette, 2016 óta pedig a macedón Vardar Szkopje légiósa, amellyel tavaly megnyerte a Bajnokok Ligáját. Hazájában, Németországban és Macedóniában is szerzett bajnoki címet. A spanyol válogatottal 2013-ban világbajnok, idén januárban Európa-bajnok lett.

 

Amikor a Vardar játékosa lett, ezzel a videóval fogadták:

Az már korábban hivatalossá vált, hogy nyártól a szegedieknél folytatja a Veszprém horvát kapusa, Mirko Alilovic, valamint a Balatonfüred cseh jobbátlövője, Stanislav Kaspárek. Távozik a világbajnok spanyol kapus, José Manuel Sierra, valamint a horvát Ivan Srsen és Fekete Bálint.

 

Előző sztori

Lázár János a következő négy évet választókerületének szentelné

Következő sztori

Fenyő-gyilkosság: bűnpártolással gyanúsítanak egy volt főügyészt