Kultúra

Varró Dani versbe foglalta a digitális kor munkáit

Varró Dani versbe foglalta a digitális kor munkáit

2018. április 19., csütörtök
Varró Dani versbe foglalta a digitális kor munkáit
Varró Dániel

, a humoros gyermekverseiről ismert író ezúttal a digitális kor munkával ismerteti meg gyermekeinket.

A gyerekversekre specializálódott költő a Túl a Maszat-hegyen című könyvével robbant be először a köztudatba, majd az utóbbi években egy olyan versével került ismét reflektorfénybe, amivel sokaknál kicsapta a biztosítékot. A Hat jó játék kisbabáknak című vers utolsó strófáját olvasva a felháborodókat meg is lehet érteni.

„Jó játék a konektor,

én jöttem rá magamtól.

Beledugom, hol egy toll?

Jó játék a konektor.”

Persze Dánielnek egyáltalán nem az volt a szándéka, hogy népharagot váltson ki maga ellen, csupán szórakoztatni kívánt, és a felesége is kiállt mellette a közösségi médiában, ahol leírta, hogy ők egyébként teljesen normális szülők és természetesen ők sem engedik, hogy gyermekük tollal a konnektorba nyúljon.

A költő legújabb szerzeményei az NNG szoftverfejlesztő cégnek készültek, és a színes és színezhető kiadás is ingyenesen letölthető a honlapjukról.

A verses könyvecskék célja, hogy azokat a foglalkozásokat mutassa be nekünk játékos formában, melyek pár évvel ezelőtt még nem is léteztek. Mivel sok esetben még a szülőknek sem egyszerű feladat elmagyarázni azt gyermeküknek, hogy mit csinál egy Projektmenedzser vagy egy Etikus Hacker, így a könyv még a felnőttek számára is hasznos lehet, bár a cég leginkább a 6 és 10 év közötti gyerekeknek ajánlja azt. A könyvet Varró Dániel versei mellett Baranyai András grafikus rajzai színesítik, aki már számtalan gyermekkönyvhöz készített rajzokat, amellett, hogy rendszeresen dolgozik magazinoknak és könyvborítókat tervez. Varró Dánielt, illetve az NNG-t kerestük, hogy a költő urat utol tudjuk érni, de sajnos cikkünk megjelentéig nem sikerült beszélnünk a költővel, ám amint kapunk válaszokat a kérdéseinkre, azonnal frissítjük is a cikkünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.