/

Új irány jön a gazdaságban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Részletes, új és átfogó gazdaságstratégiai javaslatok kerülhetnek már májusi megalakulását követően az új kormány asztalára. A javaslatok kidolgozásában a Magyar Nemzeti Bank, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is részt vesz – írja a Magyar Idők.

Már az új kormány megalakulását követően a kabinet asztalára kerül az a teljes körű, részletesen kidolgozott, átfogó gazdaságstratégiai javaslatcsomag, amely kijelöli azokat a területeket, amelyekre az elkövetkező négy évben kiemelt figyelmet kell fordítania az országnak, ezeknek a javaslatoknak a megvalósításában pedig közösen dolgozhat a kormány a gazdasági szereplőkkel – mondta a Magyar Időknek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (MKIK).

Felidézte, a választások előtt – az eredménytől függetlenül – kapott felkérést a kamara, valamint a Magyar Nemzeti Bank arra, hogy az új parlamenti ciklus gazdaságpolitikai irányainak kijelölését segítse a piaci szereplők bevonásával. A kamara elnöke a több mint ötvenoldalas dokumentummal kapcsolatban elmondta, a stratégia várhatóan az új kormány megalakulására készül el, ebben mintegy kétezer vállalkozás mélyinterjús módszertan szerinti, tehát átfogó, szinte minden területre kiterjedő javaslatait is figyelembe veszik.

További részletek ITT olvashatók.

 

Előző sztori

Ismét nekimentek Márki-Zay Péternek

Következő sztori

Változik a vonatok menetrendje szombaton