Gazdaság

Új irány jön a gazdaságban

Új irány jön a gazdaságban

2018. április 18., szerda
Új irány jön a gazdaságban

Részletes, új és átfogó gazdaságstratégiai javaslatok kerülhetnek már májusi megalakulását követően az új kormány asztalára. A javaslatok kidolgozásában a Magyar Nemzeti Bank, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is részt vesz – írja a Magyar Idők.

Már az új kormány megalakulását követően a kabinet asztalára kerül az a teljes körű, részletesen kidolgozott, átfogó gazdaságstratégiai javaslatcsomag, amely kijelöli azokat a területeket, amelyekre az elkövetkező négy évben kiemelt figyelmet kell fordítania az országnak, ezeknek a javaslatoknak a megvalósításában pedig közösen dolgozhat a kormány a gazdasági szereplőkkel – mondta a Magyar Időknek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (MKIK). Felidézte, a választások előtt – az eredménytől függetlenül – kapott felkérést a kamara, valamint a Magyar Nemzeti Bank arra, hogy az új parlamenti ciklus gazdaságpolitikai irányainak kijelölését segítse a piaci szereplők bevonásával. A kamara elnöke a több mint ötvenoldalas dokumentummal kapcsolatban elmondta, a stratégia várhatóan az új kormány megalakulására készül el, ebben mintegy kétezer vállalkozás mélyinterjús módszertan szerinti, tehát átfogó, szinte minden területre kiterjedő javaslatait is figyelembe veszik. További részletek

ITT

olvashatók.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.