Közélet

Több mint kétmilliárd forintból újulnak meg az utak Szegeden

Több mint kétmilliárd forintból újulnak meg az utak Szegeden

2018. április 13., péntek
Több mint kétmilliárd forintból újulnak meg az utak Szegeden

Idén összesen 2,1 milliárd forintot költ Szeged a város útjainak és járdáinak felújítására, a munkálatok első üteme a napokban kezdődik - tájékoztatta az önkormányzat pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint az önkormányzat saját erőből egymilliárd forintot fordít a város útjainak karbantartására, és további 1,1 milliárd forintot nyert el az Európai Uniótól ugyanerre a célra. Először Kiskundorozsmán és a belvárosban öt utca kap teljesen új aszfaltburkolatot. A 60 millió forintos beruházás kivitelezője a Colas Út Zrt. a felújítása 60 napig tart. Önkormányzati forrásból 500 millió forint jut idén Odessza, Tarján és Makkosháza városrészek útjaira, további 500 millió forintot pedig Szegedáltalános útállapotának javítására, a kátyúk felszámolására és járdák rendbetételére fordítanak. Uniós támogatásából megújul a Tisza Lajos körút Dugonics tér és Hősök kapuja közti szakasza, új közlekedési csomópont épül a Novotel előtt, körforgalmat alakítanak ki a Szilléri sugárút és a Debreceni utca csomópontján, és 40 buszmegállót is felújítanak. A rekonstrukciós munkák mellett idén és 2019-ben összesen 5,2 milliárd forintot fordít a város gazdasági célú útfejlesztésre: a Kollégiumi út és a lézerközponthoz vezető út modernizálására - áll a közleményben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.