Hírzóna

Tizenöt kiló marihuánát találtak Röszkén

Tizenöt kiló marihuánát találtak Röszkén

2018. április 4., szerda
Tizenöt kiló marihuánát találtak Röszkén

Tizenöt kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy svájci nő autójában elrejtve Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, hogy a belépésre jelentkező nőt ellenőrző pénzügyőröknek gyanússá vált a jármű csomagtartójából áradó erős autóillatosító szaga, ezért a gépkocsi tüzetes átvizsgálása mellett döntöttek. Az autó hátsó ülésének lehajtható könyöklője mögött, a ragasztott plüss kárpitborítást leszerelve, festett csavarokkal rögzített lemezajtót találtak. Az ajtó mögött kialakított rejtekhelyről megközelítőleg 15 kilogramm növényi törmelék - a gyorsteszt szerint marihuána - került elő - tudatta az alezredes. Hozzátette: a drogszállítmány feketepiaci értéke körülbelül 28 millió forint. Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a 38 éves svájci állampolgár ellen, őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.