Politika

Terhelő vallomást tett Czeglédy Csabára volt rabtársa

Terhelő vallomást tett Czeglédy Csabára volt rabtársa

2018. április 8., vasárnap
Terhelő vallomást tett Czeglédy Csabára volt rabtársa

A Szegedi Járásbíróság három hónappal meghosszabbította Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását, amit többek között az is befolyásolt, hogy egy volt rabtársa terhelő vallomást tett ellene.

Czeglédy volt cellatársa azt mondta, az egykori politikus többször is megsértette az előzetes letartóztatás idejére vonatkozó kapcsolattartási szabályokat. Állítása szerint Czeglédy mindent megtesz annak érdekében, hogy az ellene folyó büntetőügyet meghiúsítsa.

A cellatársa vallomása szerint Czeglédy rajta keresztül üzent bűntársainak, és arra is megkérte, hogy a szabadulása után vegye fel a kapcsolatot különböző személyekkel, hogy elmondja nekik, mit és mit ne mondjanak.

A vallomást tevő rab arról is beszélt, hogy a csalással vádolt volt politikus aranyat tart egy külföldi trezorban, és hogy pénzügyi kapcsolatban áll Gyurcsány Ferenccel, ám ezen állításait bizonyítékokkal nem tudta alátámasztani. Ami viszont talán még ennél is súlyosabb volt a vallomásban, az az, hogy Czeglédy állítólag a fogva tartása idején szabályellenesen, telefonon keresztül felvette a kapcsolatot a DK elnökével. A Szegedi Fegyház és Börtön hivatalos állásfoglalása szerint a folyamatosan kamerán keresztül megfigyelt Czeglédy Csaba ellen nincs folyamatban a kapcsolattartási szabályok megsértése miatt eljárás. (

Via

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.