Hírzóna

Szerb drogcsempészt ítéltek el Szegeden

Szerb drogcsempészt ítéltek el Szegeden

2018. április 12., csütörtök
Szerb drogcsempészt ítéltek el Szegeden

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy szerb férfit, aki több mint 23 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Az ítélőtábla a szabadságvesztés mellett a férfit hét évre kiutasította Magyarország területéről. A vádlott 2017. március 6-án kapott kölcsön egy autót, amely padlólemezében rejtekhelyeket alakítottak ki. A járműben ismeretlenek kábítószert rejtettek el, a vádlott feladata a drog Ausztriába szállítása lett volna. A férfi 2017. március 10-én reggel jelentkezett belépésre Magyarországra a röszkei határátkelőhelyen ezzel az autóval. A kutatógarázsban a kábítószert kereső kutya jelzett, majd a jármű tételes átvizsgálása során nettó 23,692 kilogramm marihuána került el a rejtekhelyekről. A drogszállítmány összes hatóanyagtartalma legkevesebb 2890 gramm volt, ami a különösen jelentős mennyiség alsó határának 2,4-szerese. A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.