Hírzóna

Szent-Györgyi Albert szellemét idézték meg Szentesen

Szent-Györgyi Albert szellemét idézték meg Szentesen

2018. április 3., kedd
Szent-Györgyi Albert szellemét idézték meg Szentesen

Egy kis tudomány és jókora adag szórakoztató részlet. Így foglalhatjuk össze azt a szentesi konferenciát, amelyet Szent-Györgyi Albert tiszteletére szerveztek - írja a delmagyar.hu.

A lap idézi Papp Zoltánt, a konferencia elnökét, aki szerint az aszkorbinsavat a paprikából állította elő a professzor, ezért nem meglepő, ha ezt a találkozót Szentesen, a paprika hazájában tartották– fogalmazott Papp Zoltán. A tanácskozást Szent-Györgyi Albert Nobel-díja átvételének 80. évfordulója tiszteletére rendezték a városban. A portálszerint a program azoknak is élvezhető volt, akik egyáltalán nem jártasak az orvostudományban. A szegedi egyetemi könyvtár Szent-Györgyi-gyűjteményének gondozója, Papp Kornélia előadásában például kitért arra: a professzor abban a hitben halt meg, szerencsére tévesen, hogy a Nobel-díja, az arany érme elveszett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.