Közélet

Soros megvárja a róla szóló törvényt

Soros megvárja a róla szóló törvényt

2018. április 20., péntek
Soros megvárja a róla szóló törvényt

Csontos Csaba alapítványi szóvivő nem erősítette meg azokat a híreket, amelyek szerint az alapítvány Budapestről Berlinbe költözik.

Soros György magyarországi Nyílt Társadalom Alapítványa csak azután dönt Magyarországon maradásáról vagy esetleges távozásáról, hogy az Országgyűlés jóváhagyja a nem kormányzati szervezetekre (NGO) vonatkozó törvénytervezetet - mondta pénteken Csontos Csaba alapítványi szóvivő a Reuters brit hírügynökségnek.

Lehetőségeink mérlegelésének, tervezgetésének időszakában vagyunk. A magyar kormány eltökélte, hogy elfogadtatja a parlamenttel a Stop Soros törvényt. (...) Jelképes lépés lesz, amely a nem kormányzati szervezetek megfojtását szolgálja. Jelen pillanatban azon kell gondolkodnunk, hogy miként érinthet ez bennünket, akik támogatjuk ezeket a civil szervezeteket, és miként járjunk el - tette hozzá Csontos Csaba.

A szóvivő nem erősítette meg azokat a híreket, amelyek szerint az alapítvány Budapestről Berlinbe költözik.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.