Közélet

Nyugi: Ha megszáll az ördög, csak rád csörög a pap!

Nyugi: Ha megszáll az ördög, csak rád csörög a pap!

2018. április 21., szombat
Nyugi: Ha megszáll az ördög, csak rád csörög a pap!

A modern technológia diadalának nem tudott ellenállni az ördögűzés sem, állítja a 89 éves Ernest Simoni bíboros.

Intenzív ördögűző-tanfolyamot tartanak a héten Rómában a Pontifical Athenaeum Regina Apostolorum egyetemen, számol be a Reuters hírügynökség.

A római katolikus egyház szerint az utóbbi években nőtt az őrdögűzésekre az igény, ezért egyre több szakavatott pap kell, akik képesek elvégezni a megfelelő szertartást.

A program mintegy négyszáz résztvevője azonban nem csak azt tanulja meg, hogy hogyan kell a szertartást elvégezni, hanem a mentális betegségekről is tájékoztatják őket. A kurzus elvégzése azonban nem jelenti azt, hogy el is végezhetik az ördögűzést, hiszen ezt csak felszentelt papok tehetik meg püspökük jóváhagyásával vagy különleges engedéllyel.

Lehetséges, hogy akár a magyarországi KRESZ-oktatásban bevált e-learning is betör a piacra, hiszen a 89 éves bíboros, Ernest Simoni már telefonon is vezetett le ilyen szertartást.

Elmondása szerint ugyanazt csinálja, mint egy tényleges szertartáson, csak a telefonon keresztül olvassa fel az imádságokat. Fotó: DSZ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.