Sport

Nyári csúszkálást celebrált Kónya Zsófi a szegedi jégpályán

Nyári csúszkálást celebrált Kónya Zsófi a szegedi jégpályán

2018. április 23., hétfő
Nyári csúszkálást celebrált Kónya Zsófi a szegedi jégpályán

A Küzdj meg a bajnokkal program legutóbbi állomása Szegeden volt, méghozzá a Városi Műjégpályán, ahol az olimpiai pontszerző és Európa-bajnoki bronzérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó, Kónya Zsófia tartott hétköznapinak koránt sem nevezhető testnevelés órát, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola negyedik osztályos tanulóinak.

A hétfő reggeli testnevelés óra közös bemelegítéssel kezdődött, majd szétosztották három csapatra osztályt, és elkezdődött a különböző feladatokból álló játékos sorsverseny. Kónya Zsófia korábban is tartott már hasonló testnevelés órát fiataloknak, úgyhogy számára nem volt újdonság a mai, viszont az olimpikon mindig lelkesen eleget tesz az ilyen irányú felkéréseknek. „Jelenleg a szabadságomat töltöm, a VB óta nem voltam még jégen, úgyhogy eleinte kicsit furcsa volt, de megbirkóztam a feladattal. Abszolút kellemes teherként éltem meg ezt a tanórát, nagyon örültem neki, hogy kicsikkel foglalkozhatok. Korábban már tartottam nekik testnevelés órát, úgyhogy emlékeztem rájuk.” – fogalmazott Kónya, aki hozzátette, az ő gyerekkorában nem voltak még a testnevelés órákat színesebbé tevő kezdeményezések." „Sajnos gyerekként nekem nem volt részem ilyen koris tesi órában. Én anno egyéni vágyaimtól vezérelve kerültem a műjégpályára.

Szerintem egy nagyon jó dolog, hogy beleiktatták a testnevelés órák menetrendjébe a korcsolyázást, mert így sokan ki tudják próbálni ezt a sportágat. Ennek meg van az eredménye is, mert tudom, hogy jó páran jelentkeztek már azóta az egyesületünkbe és ez egy nagyon jó dolog.”

– fejtette ki álláspontját az olimpikon. A játékos testnevelés óra végeztével, minden gyerek ajándékcsomagot kapott, amelyet személyesen Kónya Zsófia adott át a gyerkőcöknek.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.