Hírzóna

Nincs terrorizmusra utaló jel a münsteri gázolás ügyében

Nincs terrorizmusra utaló jel a münsteri gázolás ügyében

2018. április 8., vasárnap
Nincs terrorizmusra utaló jel a münsteri gázolás ügyében

Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter vasárnap az előző nap történt bűncselekmény helyszínén jelentette ki, hogy a tömeges gázolás ügyében nincs terrorizmusra utaló jel.

Herbert Reul észak-rajna-vesztfáliai tartományi belügyminiszter hozzátette, hogy a gázoló nagy valószínűség szerint "egyedüli tettes volt, és német, nem pedig menekült".

Seehofer hangsúlyozta: hogy "nagyon erős" jelek utalnak arra, hogy az eset nincs kapcsolatban a "terrorista színtérrel", és a gázoló egyedül hajtotta végre "a gyáva és brutális bűncselekményt".

Azonban továbbra is minden lehetséges irányban nyomoznak. A szövetségi miniszter kiemelte, hogy a német sajtó "nagyon felelősségteljesen" végezte a munkáját. Herbert Reul szerint köszönet illeti a sajtó képviselőit, amiért a hatóságok kérését megfogadva "csak a tényekről számoltak be, és nem spekuláltak". Az eddigi adatok szerint a gázoló minden bizonnyal egy 48 éves német férfi volt. Kisbuszával emberek közé hajtott a münsteri belvárosban, két embert megölt, több mint húszat megsebesített, majd végzett magával. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.