Meteor

Napközben is megdőlt a melegrekord vasárnap

Napközben is megdőlt a melegrekord vasárnap

2018. április 29., vasárnap
Napközben is megdőlt a melegrekord vasárnap

Mostanáig 30,6 Celsius-fok volt az április 29-ei legmagasabb maximumhőmérsékleti rekord, melyet Győrben és Nyíregyházán rögzítettek 2012-ben.

Most több helyen is melegebb volt ennél, a maximumot: 31,4 fokot Kelebián és Sátorhelyen mérték. A meteorológiai szolgálat honlapján azt írta: nem sokon múlott a fővárosi melegrekord sem. Újpesten délután 30,4 fokot mértek, ami megegyezik a 2012-ben, ugyancsak Újpesten mért maximum értékkel. Vasárnapra virradóra megdőlt az országos legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is. Sándorfalván mindössze 18,7 fokig hűlt le a levegő. Az előrejelzés szerint hétfő délelőtt még sok napsütés lesz, de kora délutántól szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, néhol felhőszakadás és jégeső kíséretében. A légmozgás nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik, a Kisalföldön és zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 10-17 fok lehet. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő, az Alföldön lesz a legmelegebb. A hét további részében is sok lesz a napsütés, többfelé 25, néhol 30 fok körüli meleg lesz. Ezzel együtt változékony lesz a jövő hét időjárása: záporokra, zivatarokra, erős szélre is készülni kell.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.