Sport

Mikler és Zsitnyikov már a kupadöntő előtt farkasszemet nézett

Mikler és Zsitnyikov már a kupadöntő előtt farkasszemet nézett

2018. április 13., péntek
Mikler és Zsitnyikov már a kupadöntő előtt farkasszemet nézett

Vasárnap délután rendezik a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjét. A debreceni finálét várhatóan két ősi rivális, az elődöntőben a Csurgóval találkozó MOL-Pick Szeged és a négy között a Balatonfüreddel mérkőző Szeged vívja majd. A szegedma.hu kiemelten foglalkozik a hétvége legfontosabb szegedi érdekeltségű eseményével. Elsőkét a Pick Szeged ukrán irányítója, Dimitrij Zsitnyikovot és a veszprémiek kapusa Mikler Rolandot kérdeztük az esélyekről.

Melyik csapatot viselte meg jobban a BL kiesés?

Mikler Roland:

Biztos vagyok benne, hogy minket jobban megviselt. Nem így terveztük a BL szezonunkat, hanem szerettünk volna a legvégsőkig eljutni. A csapatban benne volt, hogy bejutunk a Final fourba, óriási csalódás, hogy ideje korán búcsúznunk kellet a Bajnokok ligájától.

Dimitrij Zsitnyikov:

Most nincs időm a bajnokok ligájára gondolni. Nyilván sem nekünk, sem a Veszprémnek nem jó, hogy nem folytathattuk a BL-ben. Levontuk a tanulságot a Kiel elleni mérkőzésből és azon vagyunk, hogy az ott tapasztalt hibákat kijavítsuk. De a BL az már a múlt, nekünk most a kupára kell összpontosítanunk, mert meg szeretnénk nyerni az idei kiírást. ■

Ha pozitívak akarunk lenni, akkor a BL kiesést követően csak a hazai megmérettetésekre kell koncentrálni. Jelenthet ez előnyt?

Mikler Roland:

Igen mondhatjuk. Biztos, hogy nem leszünk fáradtak, és lesz időnk bőven arra, hogy felkészüljünk az ellenfelünkből. Ez pozitív és a továbbiakban nem is szabad azon rágódnunk, hogy mi történt a BL-ben, mert az a teljesítményünk rovására menne.

Dimitrij Zsitnyikov:

Nem előny vagy hátrány a BL kiesés. A veszprémiek szerettek volna a legjobb négybe jutni, mi sem itt akartunk megállni, de ezen már nem kesereghetünk, ahogy gondolom a veszprémiek sem ebben élnek már. Nyilván az a csapat, amelyik vasárnap nyer, előbb kap pozitív töltetet a folytatásra.

Milyen értéke van egy Magyar kupa sikernek? Jelent-e akkora presztízst, mint a bajnoki cím?

Mikler Roland:

Azt gondolom, hogy jelent, mivel itt egy mérkőzésen dől el kupa sorsa és évről évre parázs csata van érte. Egyáltalán nem vesszük félvállról ezt a sorozatot, szeretnénk megnyerni.

Dimitrij Zsitnyikov:

Mindkét cím fontos számomra és pont a két csapat közti hatalmas rivalizálás miatt nem is hiszem, hogy az egyiknek nagyobb lenne az értéke, mint a másiknak. A kupában egy meccsen kell a legjobbunk a Veszprém ellen, a bajnoki döntőben két mérkőzésen. Talán ez az egyetlen különbség.”

■ Mit vár az elődöntőktől, illetve a várható döntőtől?

Mikler Roland:

Az elődöntőben azzal a Balatonfüreddel játszunk, akik évről évre erősebbek és jó játékerőt képviselnek. Szombaton már mindent bele kell adnunk, ahhoz hogy bejussunk a vasárnapi fináléba. Bízom benne, hogy a szebbik arcát mutatja majd a csapat. Talán az év egyik legnagyobb meccsét fogjuk játszani a Szegeddel, ha bejutunk a döntőbe. Idén sajnos hazai pályán megtapasztaltuk milyen vereséget szenvedni a végig extra teljesítményt nyújtó szegediekkel szemben. Mindenkiben van a visszavágási vágy, és szeretnénk bebizonyítani, hogy a márciusi meccs csak egy véletlen kisiklás volt. Szeretnénk győzni a döntőben.

Dimitrij Zsitnyikov:

Csak annyit mondhatok, hogy biztosan élvezetes lesz a hétvége, és azt hiszem nem túlzás, ha azt mondom, hogy mind a négy meccs. Igazi ünnepe lehet a kézilabdának. Nekünk és a Veszprémnek kötelező a döntőbe jutás, majd utána vasárnap a fináléban mindent bele kell adnunk, hogy mi örülhessünk a végén a fantasztikus szurkolóinkkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.