Közélet

Ismét elnapolta a hódmezővásárhelyi közgyűlés rendkívüli ülését Márki-Zay Péter

Ismét elnapolta a hódmezővásárhelyi közgyűlés rendkívüli ülését Márki-Zay Péter

2018. április 26., csütörtök
Ismét elnapolta a hódmezővásárhelyi közgyűlés rendkívüli ülését Márki-Zay Péter

Mindössze tízperces vita után 15 munkanapra - a keddi ülést követően ismét - elnapolta a hódmezővásárhelyi közgyűlés rendkívüli ülését Márki-Zay Péter (független) polgármester csütörtökön.

A politikus azt követően döntött az ülés elnapolása mellett, hogy a testület többségét alkotó fideszes képviselők szavazatával napirendre vették a város csaknem félszáz belterületi útjának, illetve több nagy forgalmú utca járdájának felújítására tett javaslatot, és az ehhez kapcsolódó költségvetési átcsoportosításokra.

A mintegy 1,16 milliárd forintos költségű beruházásról keddi rendkívüli ülésén is tárgyalt a közgyűlés, de másfél órás, időnként személyeskedésbe torkolló vitát követően a polgármester akkor is az ülés elnapolásáról döntött.

Hegedűs Zoltán, a Fidesz frakciójának vezetője által előterjesztett Járható Vásárhely program keretében 48 belterületi utat és 21 utca járdáit újítanák föl az év végéig. A rendkívüli ülésen több pályázathoz kapcsolódó előterjesztést, valamint vezetői kinevezések véleményezését is tárgyalta volna a közgyűlés. A polgármester csütörtök délutánra a közgyűlés rendes ülését is összehívta, de a Fidesz-frakció tagjai már korábban jelezték, az időpont nem alkalmas nekik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.