Félmeztelenül napozók és művész lelkek töltik meg Szeged parkjait

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni. A füvön ülős, piknikezős szegedieket kérdeztük meg, ezekről a szokásaikról.

Az egyetemi könyvtár melletti zöld pázsit hívogató a természetet kedvelőknek. Így van ezzel Zoli is, aki az ebédszünetét töltötte a parkban.

A szép táj, a csend, és az ingyenesség fogta meg őt a parkban, majd miután kellemesen megebédelt, le is dobta a pólóját, hogy ebédszünete maradékában némi színt kapjon a felsőteste.

Ábel már egy másik kategória. Ő két óra között ült le egy fa árnyékába, hogy gitárját pengesse gyakorlás céljából. Bár bevallása szerint a közeli kávézókban és kocsmákban is sok időt tölt, de művészlélek lévén a természetet mindig jó ihletforrásnak tekintette.

Lili, Sanyi, Bende és Norbi a fővárosból érkeztek hozzánk tanulmányi kirándulásra, amibe némi tó menti napozós szünetet is beiktattak.

A rókusi Vértó környéki füves parkot kutyasétáltatók, horgászok, és a Norbiékhoz hasonló napozni vágyók töltik meg.

Ahogy a fiatalok fogalmaztak, miután már gyakorlatilag Szegedből mindent láttak, és már a kávézók teraszain is elfogyasztottak már pár üdítőt, csak a tóparti félmeztelen napozás maradt hátra.

Fruzsina a fű és a föld helyett inkább már egy padot választott pihenőhelyéül. Ő szó szerint azért ment ki a parkba, hogy kiszellőztesse a fejét, mert a közelmúltban volt egy törés az életében, ami miatt néha szeret egyedül lenni a gondolataival.

Amellett, hogy a Vértó melletti parkot nagyon szereti, a kávézók teraszát inkább kerüli, ugyanis pont egy kávézóban dolgozik, és természetesen a szabadidejét nem szereti a munkahelyéhez hasonló helyen tölteni.

A Tömörkény Gimnázium művészetszakos diákjait is vonzza a szabadtér. Nem pusztán csak azért mert a természetes fényben jobb rajzolni, de kellemesebb is a híd lábánál alkotni a fűben, mint egy zárt tanteremben.

A parkokon kívül népszerű szabadidős program még a szegediek körében a dóm téri padokon való pihenés. A hétköznapok szürkeségéből tökéletes menekülőút a cipőnket lerúgni, és könyvet olvasni, vagy rejtvényt fejteni a napsütötte téren.

Előző sztori

Bánhidi Bence a legjobbak között- tessék szavazni

Következő sztori

Az ország legjobb általános iskolái között az SZTE gyakorló intézményei