ARC

Félmeztelenül napozók és művész lelkek töltik meg Szeged parkjait

Félmeztelenül napozók és művész lelkek töltik meg Szeged parkjait

2018. április 20., péntek
Félmeztelenül napozók és művész lelkek töltik meg Szeged parkjait

A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni. A füvön ülős, piknikezős szegedieket kérdeztük meg, ezekről a szokásaikról.

Az egyetemi könyvtár melletti zöld pázsit hívogató a természetet kedvelőknek. Így van ezzel Zoli is, aki az ebédszünetét töltötte a parkban.

A szép táj, a csend, és az ingyenesség fogta meg őt a parkban, majd miután kellemesen megebédelt, le is dobta a pólóját, hogy ebédszünete maradékában némi színt kapjon a felsőteste.

Ábel már egy másik kategória. Ő két óra között ült le egy fa árnyékába, hogy gitárját pengesse gyakorlás céljából. Bár bevallása szerint a közeli kávézókban és kocsmákban is sok időt tölt, de művészlélek lévén a természetet mindig jó ihletforrásnak tekintette. Lili, Sanyi, Bende és Norbi a fővárosból érkeztek hozzánk tanulmányi kirándulásra, amibe némi tó menti napozós szünetet is beiktattak.

A rókusi Vértó környéki füves parkot kutyasétáltatók, horgászok, és a Norbiékhoz hasonló napozni vágyók töltik meg. Ahogy a fiatalok fogalmaztak, miután már gyakorlatilag Szegedből mindent láttak, és már a kávézók teraszain is elfogyasztottak már pár üdítőt, csak a tóparti félmeztelen napozás maradt hátra.

Fruzsina a fű és a föld helyett inkább már egy padot választott pihenőhelyéül. Ő szó szerint azért ment ki a parkba, hogy kiszellőztesse a fejét, mert a közelmúltban volt egy törés az életében, ami miatt néha szeret egyedül lenni a gondolataival. Amellett, hogy a Vértó melletti parkot nagyon szereti, a kávézók teraszát inkább kerüli, ugyanis pont egy kávézóban dolgozik, és természetesen a szabadidejét nem szereti a munkahelyéhez hasonló helyen tölteni.

A Tömörkény Gimnázium művészetszakos diákjait is vonzza a szabadtér. Nem pusztán csak azért mert a természetes fényben jobb rajzolni, de kellemesebb is a híd lábánál alkotni a fűben, mint egy zárt tanteremben.

A parkokon kívül népszerű szabadidős program még a szegediek körében a dóm téri padokon való pihenés. A hétköznapok szürkeségéből tökéletes menekülőút a cipőnket lerúgni, és könyvet olvasni, vagy rejtvényt fejteni a napsütötte téren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.