Közélet

Cipőbeszerzés életre-halálra - riport a szőrös sportcipők árnyékából

Cipőbeszerzés életre-halálra - riport a szőrös sportcipők árnyékából

2018. április 14., szombat
Cipőbeszerzés életre-halálra - riport a szőrös sportcipők árnyékából

Az óra mutatója még csak 7 órát mutat, de városunk egyik piacán már embertömeg morajlik. Lelkes hölgyek és urak arra várnak, hogy engedélyt kapjanak a rohamtempójú cipőzsákmányolásra. Hiszen ma minden pár cipő ára megegyezik egy doboz cigarettáéval.

Még csak az első cipő sorokat pakolták az árusok, mikor már 3-4 sorban álltak az izgatott vásárlók az "elkerített" terület mögött. Az idézőjel nem véletlen, a gyorsabb és könnyebb zsákmányhoz jutás érdekében már szinte mindenki letaposta a falnak használt rasel hálót. Mindenki sajátos taktikával, gondosan előre megtervezett vásárlási módszerrel akar nekivágni a vadászatnak. A többség már a kipakolás közben sasszemmel kiszúrta a neki tetsző darabokat, így már célirányosan meg tudták rohamozni azt ami kellett nekik.

Elcsíptem több párbeszédet is a hölgyek között: -Van a kék-fekete, na a mögött az a fehér sportcipő, az kell nekem. -Rohadjál meg, én is azt néztem ki! Akik pedig kevésbé éles szemmel rendelkeznek csak csalódottan annyit mondtak "Hagyjad már, ki lát el odáig."

Mint a sprintszámoknál az atlétikában, úgy álltak a hálón a kiéhezett vásárlók várva, hogy a startpisztoly helyett az eladó közölje "Mehet a vásár!".Másodpercek alatt rárontottak a dobozhalmazokra. Mint a hangyák, mindent elleptek és kiteljesedett az őskáosz. Cipők repültek mindenhol, hirtelen beterítették a piacot az üres dobozok, cipőbetét papírok és a páratlanul árválkodó szingli topánok. Félóra elteltével ha kinéztél magadnak egy szandált, szerencsés esetben a piac másik végén megtaláltad a párját, ha nem, hát így jártál. A csalódottak a sorok között tolakodva megjegyezték " Csak az lesz, hogy bemegyünk a kínaiba nyolcezerért." vagy "Csak olyat vadásztamami sz*rt se ér."

De aki szerencsés volt, valóban megtalálhatta a belvárosi kínai üzletek polcán megtalálható cipőjének negyedannyi árban lévő hasonmását. Összességében a mai piacos lábbeli divatról elmondható, sláger a sportcipő. Sportcipő holdjáró talpakkal, sportcipő holdjáró talpakkal és flitterrel, sportcipő holdjáró talpakkal, szőrrel és flitterrel és mindez kombinációja "aranyozott" csatokkal és hímzéssel. Csinosak, szépek, vakítóan csillogóak és egynyári használatúak. De olcsó, és ha ezt még lehet tetézni. Az egyik eladótól megtudtam, jövőhéten két pár cipőt kaphatok ugyanennyiért! A kutyának is megéri!      

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.