Hírzóna

Bakondi György: A kormányt kötelezi a választók döntése

Bakondi György: A kormányt kötelezi a választók döntése

2018. április 18., szerda
Bakondi György: A kormányt kötelezi a választók döntése

A kormányt kötelezi a választók döntése - jelentette ki az illegális bevándorlás témájáról szólva M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Bakondi György, a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója.

Mint mondta, Magyarország szembeszáll a homogén nemzetállami törekvések korlátozására vagy felszámolására irányuló törekvésekkel, bárhonnan érkezzenek is azok. Hangsúlyozta, hogy ebben a küzdelemben Lengyelországgal "együtt vagyunk" a liberális, migráns-barát erők célkeresztjében.

A főtanácsadó megjegyezte: az Európai Parlamentben egy olyan javaslat tárgyalása kezdődött a héten, amely az európai értékek eszközeiként akár a magyar kormány ellen aktívan tevékenykedő civil szervezeteket is finanszírozhatna az Európai Unió. Így a nemzetállamok által létrehozott EU magukat a nemzetállamokat támadhatná - tette hozzá.

A Kossuth rádió 180 perc című műsorában Bakondi György arról is beszélt: nem csillapodik az Európába irányuló illegális migráció, a görög-török szárazföldi határon egyre többen jutnak az EU-ba, ami felveti a kérdést, hogy Törökország olyan hatékonyan védi-e határait, mint azt az unióval kötött megállapodásban vállalta.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.