Hírzóna

Az Európai Néppárt vezetőivel tárgyal szerdán Brüsszelben Orbán Viktor

Az Európai Néppárt vezetőivel tárgyal szerdán Brüsszelben Orbán Viktor

2018. április 30., hétfő
Az Európai Néppárt vezetőivel tárgyal szerdán Brüsszelben Orbán Viktor

Manfred Weber európai néppárti (EPP) frakcióvezető márciusi budapesti látogatását viszonozza szerdán Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, aki az új nemzeti kormány céljairól, a következő évek feladatairól tájékoztatja a Fidesz európai pártcsaládjának vezetőit, és aktuális uniós kérdésekről is tárgyalnak - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Manfred Weber a magyarországi parlamenti választási kampány idején járt Budapesten, ahol tárgyalt Orbán Viktorral, és a pártcsalád támogatásáról biztosította őt. A látogatást viszonzó szerdai brüsszeli tanácskozáson Európa és Magyarország keresztény értékeken alapuló kultúrájának megőrzéséről, a határok és az európai emberek megvédéséről lesz szó, mely célokhoz a magyar emberek nagy többsége adott erős felhatalmazást - közölte Havasi Bertalan. Orbán Viktor a magyar gazdaság versenyképességének további erősítéséről, a teljes foglalkoztatottság megteremtéséről, a gyermekvállalás támogatásáról is tájékoztatja majd európai szövetségeseit. A megbeszélésen szóba kerülnek az Európa előtt álló legfontosabb kihívások, így az EU kereskedelempolitikája, migrációs- és menekültpolitikája, valamint az Unió 2020 utáni költségvetése is - áll a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének tájékoztatásában.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.