Közélet

A vásárhelyi kórház főigazgatója beperli Márki-Zay Pétert

A vásárhelyi kórház főigazgatója beperli Márki-Zay Pétert

2018. április 3., kedd
A vásárhelyi kórház főigazgatója beperli Márki-Zay Pétert

A hódmezővásárhelyi kórház főigazgatója bepereli Márki-Zay Péter (független) polgármestert az intézmény jó hírnevének megsértése miatt - jelentette be Kallai Árpád kedden az alföldi városban.

A hódmezővásárhelyi polgármester Kiss Attila jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt fórumán a delmagyar.hu csütörtöki tudósítása szerint egyebek mellett arról beszélt, hogy az életét kockáztatja, aki bemegy a vásárhelyi kórházba.

A kórház főigazgatója mintegy ötven munkatársa előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, Márki-Zay Péter az elmúlt napokban rendezett lakossági fórumokon "rágalom- és gyűlöletkampányt" folytatott a kórház ellen. Az intézmény és az ott folyó ellátást minősítő állításaival megsértette a kórház 570 dolgozójának becsületét - tette hozzá.

Kallai Árpád hangsúlyozta: az intézmény valamennyi munkatársa azért dolgozik, hogy a Hódmezővásárhelyen és a térségben élők biztonságban legyenek. Hozzátette, az orvos-beteg és ápoló-beteg kapcsolat bizalmi viszony, és amennyiben ez sérül, a gyógyító munka kerül veszélybe. A főigazgató azt mondta, hogy 2007-ben, amikor a kormány el akarta lehetetleníteni a hódmezővásárhelyi kórházat, példátlan összefogás alakult ki, tízezrek álltak ki az intézmény mellett. Bízik abban - fűzte hozzá -, hogy a kórház dolgozóinak fellépésével sikerül megvédeni az intézményt, és elérni, "soha többet ne érhesse a 2007-eshez hasonló támadás".

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.