Politika

A Momentum jobb éjszakai közlekedést, az LMP békét és nyugalmat ígér Szegednek

A Momentum jobb éjszakai közlekedést, az LMP békét és nyugalmat ígér Szegednek

2018. április 7., szombat
A Momentum jobb éjszakai közlekedést, az LMP békét és nyugalmat ígér Szegednek

Többek között. Na, de mi van a többi párttal? Ők mit akarnak a városban, ha netán megnyernék a vasárnapi választást?

Lapunk igyekezett kideríteni, mihez kezdenének a pártok Szegden, ha megnyernék a vasárnapi választást. Vagyis arra voltunk kíváncsiak, mi az, amiért szerintük őket kellene választani - itt, a városban.

Szegeden ugyanis senki nem akart visszalépni a szocialisták javára, noha információink szerint erőtelejes volt a nyomás, sőt konkrét (pénzbeli) ígéretek is elhangzottak.

Mutatjuk a válaszokat.

MOMENTUM: számos ígéret a fiataloknak

A Momentum nem akar másokra várni, maga szeretne tenni azért, hogy meváltozzon Magyarország - tudtuk meg.A legfontosabb feladatuknak azt tartják, hogy

  • visszaállítsák a demokratikus intézményrendszert,
  • megfékezzékk a korrupciót,
  • és felelősségre vonják az elmúlt évek közpénzherdálóit, politikai színezettől függetlenül.

A Momentum megjelenésétől kezdve kiemelt témának tekinti az egészségügy, az oktatás, a közlekedés, a megélhetés és a lakhatás témakörét, első politikai intézkedéseiket ezen az öt területen hajtanák végre az Indítsuk be Magyarországot! címet viselő részletes - 364 oldalas - választási programunk alapján – közölte a párt. Szegeden konkrét segítséget biztosítanának

  • az albérletben élőknek;
  • új kollégiumokat létesítenének;
  • hétköznapokra is elérhetővé tennék az éjszakai közlekedést;
  • a magánszektor bevonásával, az egyetemmel együttműködve innovációs központot hoznának létre.

Azért akarnak dolgozni, hogy Magyarország olyan hely legyen, ahonnan nem akar minden második fiatal külföldre vándorolni – közölték.

   

FIDESZ: a tét az, hogy megmaradunk-e magyar országnak!

- Hiszünk abban, hogy a Magyar Kormánnyal a hátunk mögött elérhetjük:

  • Szeged olyan régióközponttá váljon a következő években, amit az erős gazdaság,
  • az új munkahelyek
  • és a biztos alapokon nyugvó gazdaság jellemez,
  • ahol minden szegedinek lehetősége van a tisztes gyarapodásra
  • és a kiszámítható, nyugodt, sikeres életre.

B. Nagy László és Bartók Csaba ebben lehetnek a segítségünkre, mert a Magyar Kormánynak szüksége van helyben is partnerekre – közölte a párt. Hisznek abban is - közölték, erre a Fidesz a garancia, hogy

  • Szeged biztonságos város marad, ahol szabadon élhetünk a saját hagyományaink, örökségünk, kultúránk és vallásunk szabályai szerint.

Ezért, ha rajtunk múlik, a határvédő kerítés állni fog továbbra is – tették hozzá. Szegeden változás és biztonság egyszerre kell - magyarázták: változás a hozzáállásban, és változás abban, ahogy Szeged teljesít. A Délvidék kapuja nem szakadhat le a többi magyarországi várostól. Munkahelyteremtő beruházásokra, iparfejlesztésre, gazdaságfejlesztésre van szüksége a gyönyörű városunknak, hogy képzett fiataljaink a városban találjanak munkát, itthon maradjanak, és itt alapítsanak családot – közölte a párt. Szerintük arról döntünk most április 8-án, hogy maradunk-e magyar ország, vagy végleg megváltozik-e ez az ország.

 

 

LMP: (női) esélyegyenlőség és versenyképesség

Szegeden a női egyenjogúság, illetve esélyegyenlőség, a menekültválság és az ezzel kapcsolatos kommunikációs anomáliák, valamint a devizahitel-károsultak ügye foglalkoztatja a pártot leginkább. Úgy vélik,

  • ha több nő venne részt a politikában, akkor a jelenleginél sokkal békésebb, emberségesebb megoldásokés döntések születnének.
  • A regionális versenyképesség növelése és új munkahelyek teremtése nemcsak Szegeden, de országos szinten is kiemelten fontos,

és ennek megvalósítási lépéseit részletesen tartalmazza az LMP 2018-asprogramja. Fontos vállalása a pártnak, hogy

  • több figyelmet szentelnének a fenntarthatóságnak,
  • a környezetvédelemnek,
  • a társadalmi fenntarthatóságnak is, amikor a társadalom mindenkitudására, munkájára épít, és senkit sem hagy cserben.

Sarkalatos pontjuk még az okatás fejlesztése is, mert mint mondták: „a tudás az a kincs,amelyből annál több lesz, minél tovább osztjuk”. Az LMP is gondolkodik abban, hogy

  • Szeged régiós központ legyen, hiszen Szeged már most is egy Szabadkától Temesvárig terjedő, egymillió lakosnál többet számlálóhatármenti régió nyugati kapuja - közölték.

Az ebben rejlő adottságokat határontúli testvéreinkkel együtt a javunkra kell fordítanunk – magyarázták.

MKKP: halcsere program és hegy Szegednek

A Kétfarkú Kutyák régóta tervezik beindítani

  • a halcsere programot, melyben 70 ezer dunai halat cserélnek ki tiszaira.

Ezt később lehetségesnek látják, hogy kiterjesztik más folyókra is. Amin gondolkoznak az az, hogy egyenlő arányban lenne érdemes, illetve igazságos a halakat a folyók között szállítani. A már ismert „Hegyet Szegednek” program megvalósítása pedig már tárgyalás alatt áll. Pál Anna Viktória, a párt szegedi jelöltje úgy tudja, hogy a hegyet Izraelből rendelték, de annak megérkezésének időpontjáról még nem sokat tudni. Fontos programpontja az is a pártnak, hogy nemesíteni szeretnék az örökéletű cserepes tiszavirágot.

MSZP: Foglamu(n)k sincs!

Az MSZP-nek vagy fogalma sincs, mit akar csinálni Szegeden a választások után, vagy nem akarták elárulni, de többszöri próbálkozásunk ellenére sem kaptunk a párttól semmiféle reakciót.

Jobbik: Fogalmu(n)k sincs!

A szegedi Jobbiknak vagy fogalma sincs, mit akar csinálni Szegeden a választások után, vagy nem akarták elárulni, de többszöri próbálkozásunk ellenére sem kaptunk a párttól semmiféle reakciót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.