Szórakozás

8 évad után megfáradtak a zombik

8 évad után megfáradtak a zombik

2018. április 22., vasárnap
8 évad után megfáradtak a zombik

A The Walking Dead 8. évada nem várt fordulatokkal ért véget, de még ezekkel sem lett jobb a sorozat. Most megtudhatjátok, mit várhattok a következő évadtól.

A posztapokaliptikus zombis képregényadaptáció nyolc éve, stílusosan Halloween éjszakáján indult el. Hamar az egyik legnépszerűbb sorozattá nőtte ki magát, de idővel erősen visszaesett a népszerűsége. Igaz ettől a visszaeséstől a sorozatok közül még mindig ez az egyik legnézettebb, de önmagához képest, illetve a régebbi részeinek nézettségéhez képest már rosszul teljesít.

Míg a negyedik és ötödik évad záró epizódjait majdnem 16 millió ember nézte végig csak Amerikában, addig a mostani, nyolcadik évadzárót már csupán 7,9 millióan.

Korábban olyan hírek kaptak szárnyra a sorozatról, hogy az egyik főszereplőt kiírják a sorozatból. Egész pontosan Lauren Cohanről, a Maggiet megszemélyesítő színésznőről kapott szárnyra az a hír, hogy lejár a szerződése, ami miatt sokan úgy vélték, hogy a hölgy karakterétől ezzel, a sorozat történetvezetéséhez híven, véres és brutális búcsút kell, hogy vegyenek.

Forrás: AMC

Aki még nem látta az évadzárót az most óvatosan olvasson tovább, mert spoileresek leszünk!

Tehát a korábbi hírekkel ellentétben Maggie nem halt meg az évadzáró epizód végén, sőt, a cliffhanger miatt nagyon úgy tűnik, hogy továbbra is központi karakter marad, mert az írók azt lebegtették be, hogy a következő nagy harc régi barátok között fog zajlani. A képregényekben miután a korábbi főgonoszt, Negant legyőzték, a sorozat szereplőinek egy másik nagy és gonosz csapattal, a suttogókkal kellett megküzdeniük, akik lenyúzott zombibőrt hordanak magukon.

Forrás: Image Comics

Az ilyen nem túl guszta történeti elemek, a váratlan fordulatok, a pörgős akciók mellett viszont sokszor eszméletlenül fárasztó, unalmas és túlságosan érzelgős jelenetekkel töltik ki az 50 perces játékidőt. Ez pedig már az egyik olyan tényező, ami miatt sok néző elpártolt a The Walking Deadtől. Emellett még olyan bakiktól is fuldoklik az egész, amiktől az ember kínjában a falat kaparja. Csak az évadzáróban volt három akkora logikai bukfenc, hogy azokat leírni is szédítő. A történet egyik kulcseleme volt Eugene, aki lőszereket gyártott Negannek, amiket, mint kiderült direkt hibásan gyártott le, hogy a fegyverek visszafelé süljenek el. Nyilván senkinek sem jutott eszébe elsütni a fegyverét próbaképpen.

Forrás: The Talking Dead

Ezt talán még meg is lehet magyarázni, de hogy Negan, akinek egy réten vágják el a torkát egy törött üveggel, a posztapokaliptikus világban olyan orvosi ellátást kap, hogy kis idő elteltével már beszélni is tud, nem kicsit hiteltelen. A legnagyobb hiba mégsem ez volt, hanem maga az a fordulat, amit már említettem, mert egy olyan apróság miatt ugrasztották össze a következő évadra a karaktereket, mintha ovis kisgyerekeknek néznék őket. Ettől persze mi még ugyanúgy kíváncsiak vagyunk a következő évadra is, mert zombis sorozatból, még mindig ez az egyik legjobb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.