Gazdaság

Nincs gáz a gázellátással

Nincs gáz a gázellátással

2018. március 22., csütörtök
Nincs gáz a gázellátással

Biztosított Magyarország gázellátása, az ország öt gáztárolójában 1,7 milliárd köbméter földgáz áll rendelkezésre, ez a mennyiség még egy elhúzódó tél esetén is fedezi az ország gázszükségletét - mondta Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Kiemelte: az öt gáztorozó között található az úgynevezett biztonsági, stratégiai készlet, ami a kormányzati döntésnek megfelelően 1,2 milliárd köbméter gázt tartalmaz, ehhez eddig nem kellett hozzányúlni. Scherer Zsolt arról is beszámolt, hogy Magyarország napi gázfogyasztása több mint 40 millió köbméter, ebből a lakosság körülbelül 20 millió köbmétert használ fel. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a gázrendszer kapacitása napi majdnem 200 millió köbméter.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.