Hírzóna

Négyen raboltak ki egy idős asszonyt

Négyen raboltak ki egy idős asszonyt

2018. március 8., csütörtök
Négyen raboltak ki egy idős asszonyt

Vádat emeltek az ellen a három férfi és egy nő ellen, akik 2016 őszén, Forráskúton, egy idős nőt raboltak ki - közölte aSzegedi Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak ismeretlen helyről információt kaptak arról, hogy Forráskúton egy ingatlanban több millió forint készpénz található.A vádlottak közül hárman ezért 2016. október 28-án gépkocsival megjelentek Forráskúton, és terepszemlét tartottak, majd beszervezték negyedik társukat is. A vádlottak október 31-én, az esti órákban, gépkocsival Forráskútra utaztak, és magukkal vittek kötözéshez szükséges kábelkötegelőket is. Sötétedés után a vádlottak közül ketten a gépkocsiban maradtak, figyeltek, és biztosították társaik cselekményét, míg ketten bemásztak az ingatlan udvarába, és a nyitott ajtón keresztül a lakóépületbe mentek. A vádlottak egyike a televízió előtt alvó sértett száját befogta, éspénzt követelt tőle, míg társa átkutatta a házat. Ezután kábelkötegelővel összekötözték a sértett kezét, ruhákkal a lábait, és tovább folytatták a ház átkutatását. Mivel jelentősebb értékeket nem találtak, ezért összesen 14 000 forintértékű mobiltelefonnal, ékszerrel, karórával, valamint 2000 forintkészpénzzel távoztak. A távozás előttmég áramtalanították a házba telepített segélyhívó berendezést is azért, hogy a sértett ne tudjon segítséget kérni. A járási és nyomozó ügyészség a vádlottakat a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.