Gasztro

Készíts sárgatúrót és kaszinótojást Húsvétra - konyhai tippek

Készíts sárgatúrót és kaszinótojást Húsvétra - konyhai tippek

2018. március 29., csütörtök
Készíts sárgatúrót és kaszinótojást Húsvétra - konyhai tippek

A húsvét nem csak a locsolkodásról és a rokonlátogatásról szól, hanem még a kajálásról is. Néhány különleges húsvéti ételt szedtünk össze.

Az első, és egyben legkülönlegesebb a sárgatúró, ami csak a nevében tartalmaz túrót. Fotó: cookpad.com

A sárgatúró erősen a valláshoz kapcsolódó hajdúsági és nyírségi édes étel. Leginkább a görög katolikusok körében ismert. Összetevői a tej, tojás, vaníliás cukor, cukor só és ízléstől függően mazsola.

Elkészítése

hosszadalmas és nem túl egyszerű, de az íze miatt mindenképpen ajánlott, ugyanis nagyon jól megy a sonkához és a kalácshoz.

Másik húsvéti különlegesség a már említett kalács, aminek a húsvéti fajtáját pászkaként ismerik. Fotó: Avelecion

A pászka eredetileg a zsidók kovásztalan kenyere. Nincs túl sok hozzávalója, és

elkészíteni is könnyű

. Csupán fehér és teljes kiőrlésű liszt, só és sütőpor kell hozzá.

Már ránézésre is ínycsiklandó a kaszinótojás. Fotó: kaszinotojas.hu

Utolsó húsvéti különlegességünk már nem ennyire hagyományőrző, ám mivel ilyenkor a tojásos ételek kerülnek előtérbe, adja magát a kaszinótojás készítése. A kaszinótojás gyakorlatilag töltött tojás.

Hozzávalóit és elkészítését

még felsorolni is sok lenne, de ahogyan a sárgatúró, úgy ez is megéri a rá szánt időt, mert rendkívül finom. Borítókép:

Katalin konyhája

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.